Родители на деца с увреждания поискаха спешни законови промени (видео+снимки)

  • 03 април 2015 13:23

  • 1738
  • 1
Родители на деца с увреждания поискаха спешни законови промени (видео+снимки)
© Булфото

Родители на деца с увреждания излязоха на протест в няколко града. Те настояват за спешна промяна в законодателството, която да позволи да получават доходи и да се грижат за децата си.

"Виж човека, не само увреждането" е основният призив, с който те застанаха пред институциите днес. Хората с увреждания и техните близки настояват за реформа както в системата на ТЕЛК комисиите, така и в системата, която ги осигурява финансово. До момента нито една от институциите, към които те се обръщат, не е дала знак, че ще се срещне с техни представители.

Шествието на родителите мина по маршрута от Народното събрание към Министерския съвет и Министерството на труда и социалната политика, за да достигне до Министерството на здравеопазването и това на образованието.

Протестиращите настояват да се създаде заложения в Закона за хората с увреждания регистър, който да даде представа колко са хората с увреждания в България, в кои градове се намират те и от какви услуги се нуждаят, предаде БНР.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1738 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
1

2015.05.09 | 03:36

1
Е това е протест, който трябва да се подкрепи и да му се даде повече гласност. Не на тъ.пите пу.тки дето ходиха да си веят в цицте в мола, щото видители не могат да излезнат от там цял ден, че да си обърнат внимание на детето както трябва!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини