Чистят "Витошка" от кафенетата

  • 01 април 2015 21:31

  • 3432
  • 7
Чистят "Витошка" от кафенетата
©

Без маси и столове за консумация на открито ще работят заведенията по пешеходната зона на „Витошка” в частта между улиците „Солунска” и „Алабин”. От днес екипи на Общинска полиция и инспектори ще проверяват дали собствениците са демонтирали съоръженията си.

Ако стопаните не са си прибрали масите, те ще бъдат конфискувани, защото пречат на ремонта на пешеходната зона, пише "Монитор".

„Изпратили сме две писмени покани до собствениците да премахнат съоръженията си до 1 април”, съобщи районният кмет на „Триадица” Николай Терзиев. Въпреки поканите обаче частниците чакат последния момент, за да премахнат временните си конструкции, а до вчера никой не беше прибрал масите си. След като приключи ремонтът през юни, собствениците ще трябва да си изкарат нови визи за проект на кафенета. Целта е те да не завземат толкова голямо място.

Майсторите вече премахват старите трамвайни линии. Ремонтът трябваше да започне още миналата година, но заради жалба на фирма беше отложен за пролетта. Строител на обекта е „Трейс груп холд”, който подписа преди седмица договор с общината за изпълнение на поръчката. Стойността е 1,5 млн. лв., а финансирането е от бюджета на кметството. Срокът за изпълнение е точно 65 дни.

Плочките, които ще бъдат поставени на новия участък, ще са в същите цветове, каквито има в предишните. Озеленяването ще е с кашпи, а около тях ще има и пейки. Точно срещу ритуалната зала „Триадица” ще се паркира и „Старият трамвай”. В специално реставрираната мотриса ще се разположи културно-информационен център. До ретро трамвая общината трябва да разположи и нов фонтан, а за вида му ще бъде обявен конкурс.

Съдбата на първия фонтан в участъка от ул. „Неофит Рилски” до „Солунска” обаче остава неясна. Причината е, че в общината е постъпила подписка от стотици граждани, които живеят в района и настояват шадраванът да остане
Така през лятото окончателно ще се реши дали той ще остане.

Плановете са булевардът да бъде опасан и с автоматични падащи колчета. Те ще бъдат монтирани на двата входа на зоната и по изходите на всички странични улички.

Колчетата ще потъват в земята, когато се налага да преминат коли на пожарната, Бърза помощ или на някоя от зареждащите магазините фирми. В момента се обмислят вариантите как да бъдат задвижвани пиломатите - с карти, дистанционно или чрез компютър.

Борислава Борисова
3432 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
AJ4A

2015.04.02 | 12:35

7
Харчете другарки и другари, харчете и разхищавайте народните пари!!!! Колкото повече похарчите и колкото повече разхищавате, толкова повече продажни души ще гласуват за вас, нооооооооооооооо и толкова повече ПРЕГРЕШЕНИЯ ЩЕ ПЛАТИТЕ НЯКОЙ ДЕН!!!!
AJ4A

2015.04.02 | 12:34

6
Алооооооооооо, другарката по руски език, какви са тези 1.5 милиона за ремонт на тази част от бул. Витоша?????? Другарко Фандъкова, КОЙ разреши да бъдат платени по около 220 ЕВРО НА КВАДРАТЕН МЕТЪР ЗА РЕМОНТ НА ТРОТОАР?!?!?!?!

2015.04.02 | 12:34

5
бутайте и къщите. така ще стане по широчко за разходки

2015.04.02 | 12:34

4
Тоест ще бъде продължена ужасната визия на улицата...вероятно и със същото качество,все пак фирмата изпълнител е същата като на първия участък...що за безумие!!!???

2015.04.02 | 10:04

3
Ама защо коментирате монополиста Трейс?Хора на Бойко са!
ъх

2015.04.02 | 08:52

2
А на бас, че Рафи няма да се прехвърли до другия край на улицата и да стане постоянен панаир.
AJ4A

2015.04.02 | 08:51

1
Алооооооооо, протестна мрежа, гласоподавателите на Реаниматорския блок, къде сте сега бе ............ ЧУЧЕЛА БОЛШЕВИШКИ????? ЗАЩО няма протести????? Такова ли трябва да е според вас лицето на ДЯСНОТО В БЪЛГАРИЯ, бе Кремълски ПОДЛОГИ И НАРОДНИ ПРЕДАТЕЛИ?????

Добави коментар

Водещи новини