Антоново обяви бедствено положение

  • 18 октомври 2011 12:38

  • 1947
  • 1
Антоново обяви бедствено положение
©

След заседание на кризисния щаб временно изпълняващият длъжността кмет на Антоново Исмаил Ибрямов обяви бедствено положение в общината. До това решение се стигна, след като всички пътища в региона са непроходими и всички села останаха без електрозахранване, заради мокрия сняг и навяванията.

Малко след 11.30 часа е било възстановено подаването на ток в три села: Трескавец, Коноп и Моравка и в град Антоново. Благодарение на това е започнало и производството на хляб за населението.

В разчистването на падналите клони по пътищата на общината работят и доброволчески екипи, уточни Ибрямов. Според него, те са обучени и разполагат с нужната екипировка и инструменти. Те са упълномощени да ръководят дейностите по райони за справяне с бедствената ситуация.

Специалисти към Община Антоново и екип на „Гражданска защита" в Търговище работят по пробива към село Стеврек. Там в местността „Кабакаим" има навявания, преспите достигат 60-70 см. Работата по разчистването на пътя е усложнена и от многото нападали клони и дървета. Днес пътят трябва да бъде пуснат в движени, защото утре двама жители на селото, трябва да бъдат извозени до болницата в Омуртаг за хемодиализа.

Последвайте канала на

Novini.bg
1947 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
нериман

2013.12.09 | 17:34

1
а то щото само в тия села хайредин мехмедов е от там и те са му най важните на зам.кмета и председателя на дпс в антоново.а майка ми и бащами от капище да се гърчат.така ли .глас няма да видите от тука щото и асфалт нямаме

Добави коментар

Водещи новини