Видин тъне в боклук

  • 26 март 2015 14:58

  • 1317
  • 2
Видин тъне в боклук
©

Община Видин започва действия за прекратяване на договора за сметосъбиране с концесионера "Титан АС" заради продължаваща от седмица криза с боклука в града. Това обяви на заседание на Общински съвет изпълняващият длъжността кмет на Видин Добромир Дилов.

Освен това заради липса на средства за извозване на боклуците от фирмата концесионер са изхвърляли отпадъците на различни места в града, а не на определеното сметище. В града са се образували няколко микросметища, каза Добромир Дилов.

През последния месец фирмата концесионер на три пъти спира работа по събирането на боклука във Видин заради финансови проблеми.
Въпреки направените санкции от общината и срещите и разговорите с представители на "Титан АС" до днес проблемът не е решен, а градът е потънал в боклуци.

По договор общината не може да наеме друга фирма или организация, която да изчисти града, докато има действащ такъв. В противен случай ще трябва да се плащат огромни неустойки.

Тази вечер изтича срокът, в който фирмата концесионер трябва да изчисти града или общината да потърси други фирми, за да не тръгнат епидемии от неприбрания боклук.

Община Видин ще внесе и предложение в Общински съвет за създаване звено към отдел "Екология", което със собствени средства и наета техника да започне да изпълнява дейностите по сметосъбиране и сметоизвозване на боклука.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1317 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ferr

2015.03.26 | 22:24

2
Ели много ме кефиш -да знаеш

2015.03.26 | 19:53

1
А ми пратете Софиянци да им почистят. Тия ги мързи и да дишат. От комунизма са научени само да искат.

Добави коментар

Водещи новини