Информационна кампания за телефонните измами започва в Силистра (снимка)

  • 26 март 2015 11:58

  • 644
  • 0
Информационна кампания за телефонните измами започва в Силистра (снимка)
© МВР

РУ - Силистра стартира информационна кампания за превенция на телефонните измами, съобщават от пресцентъра на МВР.

За целта са отпечатани 1200 флаера и 350 постера с основна информация за механизма на извършване и начина за предпазване от този вид престъпна дейност.

Флаерите ще бъдат разпространени във всички населени места на територията на районното управление, предимно сред възрастните и самотноживеещите жители, които най-често стават жертви на подобни измами.

Полицейските и младши полицейските инспектори в общините Силистра, Алфатар, Ситово и Кайнарджа ще раздават информационните материали, а в разговори с хората ще насочват вниманието им към начините за предпазване от телефонните измами.

Постери с основна превантивна информация ще бъдат поставени в обществени сгради – пощенски станции, кметства, здравни служби, търговски обекти и други.

През 2014 г. на територията на ОДМВР - Силистра са регистрирани 25 телефонни измами, а от началото на 2015 г. - пет. Макар и с нисък относителен дял в общата картина на престъпността, противодействието на телефонните измами е сред основните приоритети в полицейската работа.

Последвайте канала на

644 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини