Сливен с нов пенсионерски клуб

  • 26 март 2015 08:07

  • 895
  • 0
Сливен с нов пенсионерски клуб
© Булфото (архив)

15 жени с различни професии и творчески заложби са учредителите на най-новия пенсионерски клуб в Сливен „Елит“, съобщава sliveninfo.

В деня на Благовещение той беше официално открит, а заявката на неговия председател Йонка Младенова е той да бъде клуб за духовно извисяване и праведност.

Гости на вчерашното откриване бяха заместник-кметът по "Икономическа политика и финанси" на община Сливен Румен Андонов, областният председател на Съюза на пенсионерите в Сливен Пенка Симеонова и директорът на Художествената галерия „Димитър Добрович“ Даниела Ненчева.

Над 100 000 лева са заделени в бюджета на община Сливен тази година за подпомагане на издръжката на клубовете в Сливен, припомни по време на срещата в клуб „Елит“ заместник-кметът.

С новосъздадения клуб в Сливен пенсионерските клубове вече са 22, а в общината - 64, съобщи Пенка Симеонова. В някои от кварталните помещения се събират по два клуба.

„Елит” ще прави своите сбирки в базата на сега действащия клуб на пенсионера до бл.10 в кв. „Даме Груев”.

В устава на клуб „Елит“ пенсионерите са записали, че дейността му ще е подчинена на търсене на доброто, на общуването без критики, злоба, алчност и притеснение. Членовете му искат да живеят заедно в добротворство и взаимопомощ на принципа „Един за всички и всички за един”.

Последвайте канала на

895 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини