Ето защо спряха кортежа на Борисов в „Бояна” днес

  • 25 март 2015 20:22

  • 8187
  • 2
Ето защо спряха кортежа на Борисов в „Бояна” днес
©

В опит да разговарят с премиера група недоволни граждани застанаха на пътя на кортежа му в „Бояна" тази сутрин около 9:00 часа. Хората са активисти от Коалиция за устойчиво развитие и от години негодуват срещу строежа на стадион на УЕФА върху техни земи на територията на резиденция „Бояна", съобщи Дарик.

Председателят на гражданския комитет Светла Ваташка обясни, че препречването на премиерския кортеж било организирано с надеждата, че заради празника Благовещение той ще склони да разговаря с тях. По думите й Борисов отдавна е запознат с проблема на местните и неведнъж е обещавал, че ще го реши.

Според информация на СДВР хората, които се намирали на пътя на премиерските автомобили, били около 10 души. Според Светла Ваташка обаче недоволните били близо 40. До инцидент не се стигнало, тъй като хората не нарушили реда, а колите на НСО мигновено променили маршрута си:

„Отидохме нагоре, ние много пъти сме ходили. Ние знаем кога минава, как се прибира и той е в наши имоти, знае ни добре. Като застанахме на пътя и с най-добри намерения искахме да попитаме, а те дадоха на заден ход, обърнаха колите и изчезнаха. След това изпратиха полиция, дойдоха 8-10 коли, дойде жандармерия, писахме протоколи, че сме нарушили реда", казва Ваташка пред Дарик.

Тя обясни, че проблемът на хората е, че не са обезщетени за свои имоти на територията на резиденция Бояна, върху които сега се строи спортен комплекс. Борисов бил запознат със случая отдавна и обещал неведнъж, че ще реши проблема:

„На 2 септември 2013 г. бяхме на среща при него в Министерски съвет и той се оказа много изненадан, че не били обезщетени хората, каза, че ще провери, ще се обади. Каза, че много държи на тези неща. От тогава досега колко вода изтече. Някой нещо да направи? Започнаха си изсичане на дървета, одобриха им проекти върху наши имоти, започнаха да изграждат тази база", каза Ваташка.

Хората от гражданския комитет в Бояна ще продължат да настояват за среща с премиера въпреки, че до момента той игнорира проблема им, обеща Ваташка: „Ние сме застанали и го чакахме с най-добри намерения. Ние очаквахме днес блага вест, а явно хората не мислят така. Лъжат-мажат, да мине време".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
8187 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.03.28 | 11:13

2
hahahah 4akaite vie razbirane i sastradanie ot komunisti4eska mutra s 4ugunena tikva...Vaprosniq gospodin mnogo otdavna e operiran ot takiva 4uvstva,a provejdaneto na genocid sprqmo hora kato vas i vsi4ki nas e stanal edinstven i nai vissh smisal na jivota mu...,no tova 4e uspqva da go postigne,e blagodarenie na neveroqtno ov4iq mantalitet na balgarina!!!

2015.03.28 | 11:13

1
И тоя иска да управлява държавата още 20 години !!!!!!

Добави коментар

Водещи новини