Военните отбелязват Деня на парашутиста

  • 18 октомври 2011 07:10

  • 1136
  • 0
Военните отбелязват Деня на парашутиста
©

С тържествени церемонии в София и Пловдив ще бъде отбелязан Денят на парашутиста и празник на 68-ма бригада „Специални сили”.

В София министърът на отбраната Аню Ангелов ще участва в тържествена церемония по поднасяне на венци на Паметника на героите - парашутисти на площад „Народно събрание". Ритуал в памет на загиналите ще се проведе и на „Алеята на парашутиста" в Централните софийски гробища. В него ще участва заместник-министърът на отбраната Валентин Радев.

В отбелязването на Деня на парашутиста ще участват висши офицери от Министерството на отбраната и видовете въоръжени сили.

В честването на Деня на парашутиста в Пловдив ще участват заместник-министърът на отбраната Августина Цветкова, началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов и командирът на Сухопътни войски генерал-майор Стефан Василев.

В Пловдив празникът ще се отбележи в 68-ма бригада „Специални сили". По време на церемонията ще бъдат наградени военнослужещи от бригадата и ще бъде извършен показ на въоръжение, както и демонстрация на бойни техники и умения.

Митрополитът на Пловдивската епархия Негово Високопреосвещенство Николай ще освети храм-паметника „Св. Йоан Рилски Чудотворец".

Последвайте канала на

Десислава Станева
1136 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини