Професионална подготовка за специалистите в заводите иска Аню Ангелов

  • 23 март 2015 08:02

  • 1172
  • 4
Професионална подготовка за специалистите в заводите иска Аню Ангелов
©

Трябва да има много строги правила за даване на разрешителни за онези предприятия, които правят утилизация на боеприпаси, а не на тези, които ги произвеждат.

Това обяви в сутрешния блок на бТВ бившият министър на отбраната Аню АнгеловАню Ангелов Аню Запрянов Ангелов е министър на отбраната от 41-ото Народно събрание от 27 януари 2010 г. до 12 март по повод взривовете в Иганово.

По думите му нужни са още инвестиции в тези заводи и професионална подготовка за подобни специалисти.
„Всеки един работник, които се допуска до такъв процес трябва да има знания за физическите и химически процеси, свързани с боеприпаса“, категоричен бе Ангелов.

Всеки производствен процес в един завод трябва да се проверява от съответната инспекция. Трябва да се обърне внимание на квалификацията на самите работници, допълни още бившият министър.

По принцип в склад с готова продукция е трудно човек да си представи, че е възможно да се взривят такова голямо количество реактивни снаряди, на мнение е Ангелов.
„Не е нормално да има взрив в цех, където няма производствен процес“, каза той.

Според него за това може да има две причини, които трябва да се разкрият в следствието. Би трябвало да се каже къде е мястото за иницииране на взривовете. Това би подпомогнало следствието да реши по какъв начин е станал взривът и дали той е бил предшестван от пожар, смята Ангелов.

Последвайте канала на

1172 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.06.19 | 18:44

4
НА САПУН!

2015.03.23 | 15:26

3
Ето тоя гнусен циганин унищожи българската армия и оръжията който имаше,трябва да го обесят заедно с костов на първото дърво за предателство и държавна измяна!

2015.03.23 | 15:26

2
Имаше техникуми, едно време и там учехме и работехме, на стаж лятото във ВМЗ. За да влезаш се полагаше изпит, за теникума! Сега се гимназии у учат мангусти там!

2015.03.23 | 15:26

1
Докато Аню беше министър не искаше такива неща,сега избеднъж мноооого се загрижи за военните заводи!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини