Жителите на Катуница отново се вдигнаха

  • 17 октомври 2011 19:11

  • 5749
  • 22
Жителите на Катуница отново се вдигнаха
© Булфото

Потегли протестното шествие от кметството в Катуница. Шествието е срещу бездействието на институциите и съмнението, че случаят се потулва. Около 100 жители на Катуница блокираха надлеза в селото в знак на протест срещу бездействието на институциите и съмнението, че случаят се потулва.

Движението е блокирано и в двете посоки. Хората са се изправили на средата на пътя със свещи ръце. Те са предимно млади. И в двете посоки има по над 10 автомобила и автобуси, които изчакват. Хората възнамеряват блокадата да продължи един час. Автомобилите спокойно изчакват.

Откритото оръжие в къщата на починалия Иван Рашков са само „трохи”. В къщите им има големи тайници с оръжие, каза пред журналисти Стоян Тютюнаров-Гагарин. Той твърди това, тъй като е работил при Рашкови и е виждал с очите си, че на втория етаж на старата къща и тавана има такива тайници с автомати и пистолети. Хората от селото се съмняват, че Рашкови са търгували и с оръжие. Изчезна спиртоварната, няма ги и сърничките в имението, каза Тютюнаров. По мнението му 80 % от политиците са замесени с олигарха Рашков.

Според Иванка Петрова – жител на селото – тези всичките, от които зависи събирането на доказателства за повдигане на обвинения по случая с убитото момче не са се задействали, все още няма никакви обвинения и за другите престъпления, извършени от фамилията. Откри се и оръжие у тях – цял боен арсенал и все още няма повдигнати обвинения. Хвърля се по малко прах в очите на хората и след това се мълчи, каза Петрова.

Хората настояват за правосъдие и да няма затъмнение по случая – не може след 23 дни да се намира боен арсенал след като всеки ден къщите се охраняват от полиция и жандармерия, каза Веселина Начева и попита какво са правили полицаите 23 дни след убийството. Хората имат намерение за час да блокират надлеза в селото.

Вчера около 20.00 часа жителите пак са блокирали движението по надлеза в селото. Те са категорични, че Катуница не спи и няма да прости смъртта на Ангел.

Последвайте канала на

5749 22

Свързани новини

Коментари 22

Добави коментар
mith

2015.11.09 | 17:53

22
системата се руши, не се "забавлявайте" с излишни занимания. Тъй или иначе тук живеем булгаре, цигане, турце, арменце, еврее и много други. Политическата въхушка пак си спряга завера зад наш гръб. Те няма да се променят, но ние можем. Проверета какво става по СВЕТА, после се карайте. И в няколко дена тайно и полека. народът порасте на няколко века! Пък вземете прочетете един Вазов ...
bg

2015.11.09 | 17:52

21
цигани целия свят не ви смята за хора, вие не сте хора вие сте долни микроби на които мястото им е в затвора да ви се порадват там педалите
Varnenec

2011.10.18 | 16:13

8
Да живее ГЕРБ !
?

2015.02.12 | 15:41

20
до коментар Номер 2 Varnenec, - погледни за какво става въпрос ,и аз съм гласувал за тях,до сега 4/50 -направи си сам извода.За жалост не виждам и др спасение.Дано го проумеят,и разберат ,че сме много бедни.Та погледни едни Гърци,които живеят на гърба на ЕС.И има вероятност да им опростят дълговете от 350 м.евро,е разбира се 60/100.И аз искам да си купя къща за 100000лв. и да платя 40 000лв. за нея ,но уви.Политиката която умеят,за разлика от нашата е видимо успешна.И аз искам да живея техния начин на живот,въпреки ,че имаме 10м евро дълг,ние сме в крайна нищета.
tvs68

2011.10.18 | 23:12

13
Точно така трябва да се прави след като така наречената"ВЛАСТ"отново и отново не може или не иска да направи нещо редно за народа си.Единственното което пропагандират е "Расови или етнически нападки".Тук според мен е вапроса:кои са "Българите"? според висшестоящите служби раздаващи така чаканото от всички нас правосъдие:убиваните или убиващите?
Недоволен

2011.10.18 | 23:15

19
Каква власт търсите - не виждате ли, че властта е тръгнала да си спасява кожата защото за едното чудо са изтървали кокала.Министъра на вътрешните работи няма никаква по-важна работа от това да води предизборна агитация - пука му на него, че в Катуница са умрели двама души!А че в къщата на сина на цар Киро са открили оръжие - много важно това са подробности!!!А може би и затова и полицията охранява къщите им - да не би да открият нещо незаконно там.За каква етническа и расова омраза ми говорят - на хората им писна от безотговорността на "властимащите" и толерирането на престъпниците!Няма никаква расова омраза - престъпниците трябва да си понесат заслуженото а то е - в затвора!!!Тогава няма да има размирици, няма да има недоволни, няма да има митинги!!!
годо

2011.10.18 | 23:14

18
Защо само в Катуница??????????
РАЙТ

2011.10.18 | 23:14

17
Мангалът "Цар"Киро е маша на куките от 20 години. Ще се опитат да си го запазят, ако не-ще го принесат в жертва, за да запазят себе си! Циганите са нужни на всяка власт у нас, ако не беше така, досега да са ги смачкали! Хитлер да ги беше погнал първо тях!
не обращаите внимание на футбола а на България

2011.10.18 | 23:14

16
ВОЛЕН ПРЕЗИДНЕТ това е .Тея мангали за газови камери и жесток тормоз в нови затрови да се порадваме и ние малко на мангалски самоубииства в 21 век ще види света как жиганите ги колят и ги ритат като кучета техната маика еииии всички футболни фенове да използват енергията си срещу циганите сместо да се бием един друг.конспирация е това с автобусите на левски и цска искат отново да се бием един друг за тяхната цел да си направят тук държава.
niki

2011.10.18 | 23:13

15
mamichkata ti deiba be svinq bylgarska, deiba maikati i ba6tati v gyza s moia ciganski hui da vidqt kvo e tova kur i ba6tati pak da iska da mu go sloja v ustata we bokluk dolen hodi ti i cqloto ti doma6no v gazovata kamera komklesar smotan
bg

2011.10.18 | 23:12

14
Смърт за тая мизерия черна,не на сапун,на гюбре да ги направят и покрай тях и политиците и жалките ченгели,че и Куролюба Бенатова,е така,за да смърди по-силно и право в турция при останалото гюбре !

2011.10.18 | 23:11

10
ei ne6tastnik kompleksar sigorno si e eban gei koi za kvo ti e vinoven che si takiv izmet i komsiata eba maikati a nai dobria ti peiatel jenati takiva ste balgarite ok tochka.......................... Kade si tragnal da obviniavas turtzi cigani za koe za kakvo e takiva kat teb niama smisal da jiveqt bokluk mirizliv na kompleksiraania narod vse nakoi niakvi triabva da sa vinovni parvo vie se integriraote kat hora v chovechestvoto
gorgi

2011.10.18 | 23:12

12
Радвам се,че младото поколение разбира в какво положение сме,и какво предстой,ако не се вземат мерки.Надявам се и политиците да го разберат,но за жалост те виждат само (материала)
emo emocionalno maltretiran rasist

2011.10.18 | 23:12

11
da mrazis vsi4ki murgavi zna4i se tormozis lekuvai se priatel

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини