Кметът на Сливен се отказа да продава общинска гора

  • 19 март 2015 14:25

  • 1113
  • 0
Кметът на Сливен се отказа да продава общинска гора
©

Предложението за продажбата на общинска гора в сливенското село Раково бе оттеглено от вносителя – кмета Кольо Милев след скандал в Общинския съвет, предаде Фокус.

Милев заяви от трибуната, че нямал намерение да продава гората, и обвини противниците на предложението в политически пристрастия. Милев нарече протестите на сливналии преекспониране на проблема . В речта си Милев обяви, че са инсинуации твърденията, че той се опитва да продаде общинската гора. В крайна сметка, предложението бе оттеглено, след като при първото гласуване недостигна един глас за одобрение на сделката.

На извънредното заседание, чиято единствена точка бе продажбата на гората в Раково, присъстваха 21 общински съветника. Те отхвърлиха предложението да гласуват поименно. При гласуването двайсет съветника бяха „За”, един се обяви против. След това председателстващият на сесията Борислав Павлов предложи прегласуване. Предложението не бе прието и Павлов обяви 30 минутна почивка. Общинският съветник Соня Келеведжиева предложи Милев да оттегли предложението си и заседанието бе временно прекратено.

В кулоарите по време на почивката общински съветници коментираха, че най – вероятно през това време ще бъде направен опит да се осигури недостигащия глас. След почивката Кольо Милев оттегли предложението си за продажба на гората, което той внася за шести пореден път. Междувременно, пред зала „Май” се състоя и протест на жителите на града, които изразиха несъгласие с продажбата на гората в Раково.

Последвайте канала на

1113 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини