Свлачище затрупа пътя за трънското село Банкя

  • 17 март 2015 09:26

  • 1044
  • 1
Свлачище затрупа пътя за трънското село Банкя
©

Свлачище затвори пътя за трънското село Банкя, съобщи областният управител на Перник Ирена Соколова. Населението е уведомено да не напуска района.

На рисковия участък са поставени необходимите пътни знаци, а патрул на Районното полицейско управление в Трън извършва постоянен обход. Областният управител и кметът на Трън Станислава Алексиеваса известени за свлачището чрез системата за спешно оповестяване, по подаден сигнал от граждани на тел.112.

Уведомени са също Министерството на регионалното развитие и благоустройството, местният клон на "Геозащита"- Перник, Пожарната служба в Трън, началниците на Районното управление "Полиция" и Гранична полиция, както и завеждащият филиала за Спешна медицинска помощ.

"Мобилизирана е техника и кметът на Трън е подсигурил фирма изпълнител, която още днес да започне работа по разчистването на пътя", заяви Соколова. При необходимост всички общински и областни структури са готови да окажат съдействие и помощ.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1044 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Българин

2015.03.17 | 09:37

1
Как преди демокрацията нямаше такива свлачища,а сега с това поголовно изсичане на гори сестигна до потоп в страната ни. Кога най-после и правителството ще забрани тази поголовна сеч и най-вече износа на дървесина...

Добави коментар

Водещи новини