Жители на Сливен протестират срещу намеренията на кмета да продаде общинска гора

  • 13 март 2015 11:22

  • 1300
  • 1
Жители на Сливен протестират срещу намеренията на кмета да продаде общинска гора
©

Жители на Сливен протестират срещу намеренията на кмета Кольо Милев да продаде близо 5000 декара общинска гора край село Раково, съобщава Фокус. Вече е изготвена петиция, по която подписи са положили над 400 души.

В петицията се казва: Ние, гражданите на Сливен, подписали тази петиция, искаме да покажем, че не желаем да се продават общински гори на фирми без ясни и надлежно декларирани намерения и категорично сме против продажбата на гори във вододайната зона на язовир „Асеновец“, захранващ с вода град Сливен. Настояваме за повече и качествен контрол върху сечта в общински гори и прилагане на цялата строгост на закона срещу нарушителите.”

Предложението за продажба ще бъде внесено от кмета Кольо Милев за шести пореден път. Той настоява да продаде близо 4 700 декара общински гори край село Раково. Първоначалната тръжна цена, на която ще бъдат предложени, е около 5,6 милиона лева. Заради продажбата се свиква извънредната сесия на Общинския съвет. Тя е с единствена точка - продажбата на гората. Сесията е насрочена за 10 ч. на 19 февруари. Очаква се тогава да се състои протест срещу сделката за продажба на гората. От БСП вече декларираха, че подкрепят продажбата. За одобрение на сделката са необходими 21 гласа.

Последвайте канала на

1300 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.03.14 | 15:47

1
Изкормете го тоя в гората Публично

Добави коментар

Водещи новини