Вдовицата на спецполицая, убит в Лясковец: За 1 г. никой от СОБТ нямаше доблестта да говори с мен

  • 12 март 2015 13:08

  • 1418
  • 0
Вдовицата на спецполицая, убит в Лясковец: За 1 г. никой от СОБТ нямаше доблестта да говори с мен
©

Във Велико Търново откриха паметна плоча на спецполицая Емил Шарков, който беше убит в Лясковец.

Кървавата драма се разигра на 14 март миналата година, когато отряд барети атакува жилището на 54-годишният Петко Петков и майката му Стефанка.

Мемориална плоча в памет на убития полицай е поставена в двора на професионалната гимназия по електроника в старата столица. Емил Шарков е бил възпитаник на училището, пояснява НТВ.

Утре е рождената дата на полицая, а на 14 март се навършва една година от злополучната специализирана. Тогава Петко Петков стреля срещу служители на полицията, предприели акция срещу него, заради заплахите, с които той две години тормозел деца от близкото училище. Барикадираният в дома си мъж уби полицай, а други трима бяха тежко ранени.

"За нас, близките на Емо, светът се срути и абсолютно ни се преобърна всичко наобратно. Не усетих как мина тази година, днес се чувствам по същия начин, по който и преди година, когато ми съобщиха за всичко, което се е случило. Опитваме се да се справяме", каза в Търново вдовицата на убития в Лясковец командос Емил Шарков.

Милена Шаркова съобщи, че за изминалата година нито един от ръководството на поделението СОБТ не е имал доблестта да отиде и да говори с нея и да каже какво са сгрешили.

"Въобще да признае, че са извършени някакви грешни стъпки и да се вземат мерки в някаква насока на превенция.Но аз не очаквам от хората, които са по върха да си признават грешките. Качества като доблест, чест и смелост са за момчетата на първа линия, като Емо", каза вдовицата.

Тя допълни още, че много се надява животът на Емил и начинът, по който той загина, да са пример за бъдещето на България и да учат младите хора, учениците в това училище, както и в училището в Лясковец, на доблест, чест, себеотдаване.

"Че животът не е една битка за постигане на лични цели, а че всъщност трябва да правим много неща за общото благо, за да живеем в едно наистина здраво общество", каза съпругата на убитата барета.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1418 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини