Военните в битка със снежния ад

  • 11 март 2015 09:01

  • 1136
  • 1
Военните в битка със снежния ад
©

Бедствието в Смолянско и Кърджалийско продължава. Ток все още няма. Но не това е най-страшното за хората в засегнатите райони. Фикрет Сали от кърджалийското село Велешани се е разминал на косъм от смъртта, след като върху него за малко не се е срутила постройката, в която са държали овцете си.

"Буквално чувах как умират овцете. Загинаха над 30 овце. Не знаем точният им брой, защото част от тях още се намират под отломките", разказа младият мъж пред Ани Салич и Нова телевизия.

Баща му Бахри сподели, че в опита си да им помогне, съседът им за малко не си е отрязал крака. А застраховка никой от тях няма.

Кметът на селото сподели, че всички си помагат и се осланят едни на други. Като главен проблем той посочи дърветата, рухнали по пътя. Именно те са били и причината за забавянето на помощта, като попречили на машините да преминават. Дърветата са причина и за прекъсванията в тока, тъй като падат върху електрическите стълбове.

В това време военните продължават усилената дейност по проправянето на път към откъснатите села. А хората там ги посрещнат много сърдечно и ги поздравяват.

Ръководителят на една от групите разказа за случай в село Стража, където човек, починал преди три дни, не е можел да бъде погребан, тъй като до мястото не е можел да достигне лекар.

"Това са потресаващи истории. Самите хора не са толкова уплашени. Те ни казват, че са добре, въпреки че вече 5-6 дни нямат ток. Днес имаме задача да докараме две хиляди хляба до Неделино", сподели ръководителят на един от модулите, които работят в района.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1136 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.03.11 | 14:55

1
Армията по цял свят воюва нашата рине сняг и отпушва канали!

Добави коментар

Водещи новини