Фандъкова: 34 000 души годишно се разболяват от рак

  • 10 март 2015 12:14

  • 1096
  • 2
Фандъкова: 34 000 души годишно се разболяват от рак
©

Около 34 000 души годишно се разболяват от онкологични заболявания. Болниците на територията на столицата не са достатъчни и това се вижда. Това каза Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, кмет на София, по време на откриването на обновената Специализирана болница за активно лечение на онкологични заболявания , съобщи „Фокус“.

„Радвам се, че и в другите болници се правят инвестиции, за да може хората да получават навременно лечение, защото няма как да чакат “, поясни тя.

По думите й това било най-голямата инвестиция в общинска болница по програмата за модернизацията им. „Този проект се реализира благодарение на европейските средства и това е изключително важно за пациентите“, обясни тя.

Фандъкова допълни, че й се иска общинската онкологична болница да заеме своето място сред болниците в София. „В тази болница има много добри лекари, специалисти, вече и много добра апаратура и тя ще може да поеме много сериозния поток на пациенти с различни онкологични заболявания“, коментира Фандъкова. „Поздравявам и благодаря на всички, които работиха за тази болница", каза още тя.

Последвайте канала на

1096 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
az

2015.03.11 | 01:42

2
И защо е така бе Фандъкова? Защото-това е резултата от ДИВИЯ капитализъм,които ВИЕ от ГЕРБ/ГРОБ/гарнирахте с НЕОФАШИЗЪМ. Това е резултата от: модерните храни и овкусители,правите краставици,щастливите кокошки,ГМО и всички останали помии с които ни тровите нас и ДЕЦАТА ни,и вместо да откривате училища откривате ракови болници които са сто пъти по-лъскави и модерни а сигурно ще стават и все повече ЖАЛКА ГЛЕДКА УЖАССС!!!!!
bbn

2015.03.10 | 15:44

1
и аз съм болен от рак от две години .

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини