ПСС в Банско предупреди за лавинна опасност

  • 10 март 2015 11:22

  • 868
  • 0
ПСС в Банско предупреди за лавинна опасност
©

Дежурните от базата на Планинската спасителна служба при БЧК в Банско отново предупреждават за висока лавинна опасност и се обръщат към скиорите и сноубордистите да не карат извън маркираните писти в ски зоната на пиринския курорт.

В момента времето е облачно, а във високите части на ски зона Банско под връх Тодорка и Платото има гъста мъгла и заради опасността от инциденти там е спрян лифтът, съобщиха дежурните планински спасители, цитирани от БТА. В района не е имало нов снеговалеж, пистите са обработени, температурите на Бъндеришка поляна и Шилигарника са около 3-4 градуса под нулата, на Тодорка и Платото - около минус 1-2 градуса, информират още от ПСС.

Ръководителят на базата на ПСС в Банско Румен Баряков призова отново скиорите и сноубордистите да не излизат извън маркираните писти, защото опасността от лавини е много висока. Ежедневие е за планинските спасители да помагат както на пострадали при падания и инциденти на пистата, така и на любители на екстремни спускания, озовали се в безизходица, заради собственото си неблагоразумие. Те, напомнят от ПСС, освен собственото си здраве и живот, подлагат на риск здравето и живота на хората, тръгнали да ги спасяват. Вчера отново екипи на ПСС са реагирали на сигнал за изпаднали в беда двама бордисти - чужденци, които са карали извън скизоната и са потърсили помощ.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
868 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини