КЗК отмени поръчка за поддръжка на сградата на ВМА

  • 10 март 2015 11:04

  • 795
  • 1
КЗК отмени поръчка за поддръжка на сградата на ВМА
©

Комисията за защита на конкуренцията отмени като незаконосъобразно решение на началника на ВМА за откриване на процедура за обществена поръчка за поддръжка на сградния фонд.

Точното наименование на обществената поръчка е "Абонаментна поддръжка на сграден фонд, електроенергийни уредби и съоръжения, отоплителна система, ВиК инсталации и прибори на ВМА и подчинените структури в страната", по 7 обособени позиции".

Според експертите на КЗК неоправдано са завишени изискванията за наличен финансов ресурс по отделните обособени позиции. Освен това КЗК смята, че липсват точни указания при оценката на техническото предложение на участниците.

Възложителят е поискал от участниците да представят декларация по образец, съдържаща списък на изпълнените услуги, еднакви или сходни с предмета на поръчката, без да уточнява какво следва да се разбира под понятието сходни услуги.

По тези причини КЗК отменя решението за откриване на процедура за възлагането на въпросната обществена поръчка.

 Доклад на дирекция "Вътрешен одит" при Министерство на отбрана разкри, че в клиниката по дерматология на ВМА са били генерирани загуби за 10 милиона лева, отивали като печалба в частна фирма.

Договорът между Военна болница и частната фирма "Дерма Прим" за медицински услуги е отпреди 11 години. Тогава началник на болницата е генерал Стоян Тонев.

Скандалът наложи Стоян Тонев
да подаде оставка като депутат и председател на здравната комисия в парламента.

Военна прокуратура повдигна обвинения на бившия директор на Военномедицинска академия (ВМА) ген.-майор Стоян Тонев малко след като скандалът се разрази.

Обвиненията, които са повдигнати на бившия директор на ВМА, са за умишлена безстопанственост и сключване на неизгодни за ВМА договори. Ген. Стоян Тонев е с наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 10 000 лева.

Последвайте канала на

Нора Виткова
795 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
генерал

2015.03.10 | 11:24

1
Пак не сте разбрали.Човекът е искал да помогне на някой близки хора да забогатеят по-бързо.Все пак е положил Хипократова клетва да помага.

Добави коментар

Водещи новини