Смолян е в най-тежко положение от гледна точка на пътната обстановка

  • 09 март 2015 21:15

  • 1193
  • 0
Смолян е в най-тежко положение от гледна точка на пътната обстановка
©

Смолян е в най-тежко положение от гледна точка на пътната обстановка, коментира на брифинг в Смолян министърът на вътрешните работи в оставка Веселин Вучков. Заедно с директора на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" Николай Николов, министър Вучков посети Смолян, за да се запознае с обстановката в областта, в която от три дни е обявено бедствено положение заради снега.

Над 700 населени места в страната са без електричество, посочи вътрешният министър. Според него осигуряването на  електричеството в тези населени места в близките дни е свръхприоритет. Ако до още 2-3 дни не пуснем тока на хората, всичко отива по дяволите, коментира Николай Николов. Той допълни, че възстановяването на електрозахранването в засегнатите селища се превръща в задача номер едно. Иначе в очите на хората ще изглеждаме, че няма държава, смята Николай Николов. Той оцени работата на Оперативни кризисен щаб в Смолян като много добра.

Електрозахранването в гр. Смолян е възстановено, след отстраняването на аварията на 110-киловолтов далекопровод, информира областният управител Недялко Славов. В дейностите по овладяване на бедствената ситуация е включен целият състав на 101-и Алпийски батальон. Недялко Славов уточни, че вече има разрешение да бъде използван хеликоптер за оглед на планинския район по въздух, за да се установи къде точно са авариралите участъци от електропреносната мрежа.

Издирваните по-рано днес няколко жители на Неделино и смолянското с. Кремене са открити живи и здрави, сигнали за бедстващи хора в областта в момента няма.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1193 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини