„Топлофикация – София” е готова за масово пускане на парното от понеделник

  • 15 октомври 2011 15:19

  • 1410
  • 1
„Топлофикация – София” е готова за масово пускане на парното от понеделник
© gettyimages

"Топлофикация – София” има готовност за поетапното масово пускане на парното в столицата от понеделник, 17 октомври 2011 г., съобщиха от дружеството.

Традиционно процесът започва от детските градини и яслите, учебните заведения, болниците, жилищни и административните сгради, по наредба те се включват последни като над 330 сгради общо в столицата имат работещо отопление и в момента.
„Имаме пълна готовност и можем да пуснем парното веднага. Дали ще преминем към масово топлоподаване, обаче ще решим окончателно в понеделник, когато разполагаме с официална по-дългосрочна прогноза за времето, защото въпреки студения уикенд през следващите две седмици се очаква сериозно затопляне с температури близо до 20 градуса”, обясни Стоян Цветанов, изпълнителен директор на „Топлофикация – София”. Именно наличието на метеорологична прогноза за трайно и дългосрочно застудяване е едно от изискванията в Наредбата за топлоснабдяване, за да се премине към масово пускане на парното. Другото условие е наличие на три поредни дни със среднодневна температура под 12 °С., което е изпълнено.
„Не искаме заради няколко студени дни да поставим всички абонати в ситуация да плащат за отопление на общи части, без реално да има необходимост за това. В същото време абонатите, които искат отопление, въпреки очакваното повишаване на температурите, няма да бъдат ощетени”, допълни Цветанов.
Желаещите могат да подадат индивидуално заявление до дружеството и парното им ще бъде пуснато. За целта обаче трябва да има решение на Общото събрание на етажната собственост. Заявление и подписано за целта решение на общото събрание на етажната собственост могат да се подават в деловодството на обслужващия топлорайон. Прилагането на тази процедура е изцяло в полза на клиентите и чрез нея се избягва възможността за предварително пускане на отоплението в съответната сграда по еднолично решение и без знанието и съгласието на етажната собственост.
От „Топлофикация” напомнят всички абонати на дружеството още сега да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след пускане на отоплението, както и да проверят електронните си уреди за дялово разпределение. В случай, че дисплеят им е угаснал, следва незабавно да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма – топлинен счетоводител.
От дружеството призовават своите клиенти да приключат всички ремонти по вътрешната отоплителна и топловодна инсталация и да запълнят източените инсталации. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена, защото това означава, че в някое жилище ремонтът все още не е приключил.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1410 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Brave heart

2011.10.17 | 04:22

1
eRepublik е една доста актуална социална интернет игра. Играят я повече от 200 000 души от над 50 страни.Там можеш да станеш военен, можеш да станеш политик, президент на държавата, журналист, посланник, работиш, тренираш общо взето все неща които можеш да правиш и в реалния живот В момента еБългария е в такова положение, че търси нови играчи за нейното развитие, защото изоставаме спрямо другите държави. В момента водим тежка война със Сърбия и всеки нов играч регистрирал се ще ни е от голяма полза, така че нека всеки, който иска да стане част от нашето интернет общество и да помогне на еБългария (която в момента се състои от 8-9 хиляди души) да се регистрира от тук: http://www.erepublik.com/en/referrer/Brave+heart_95 вижте какво представлява и самата игра: http://www.youtube.com/watch?v=3J8SShEWavw

Добави коментар

Водещи новини