Шафнерът на влака София-Кардам: Не съм убивал никой

  • 02 март 2015 09:18

  • 1990
  • 3
Шафнерът на влака София-Кардам: Не съм убивал никой
©

Седем години след трагедията във влака София-Кардам, където огненият ад погуби живота на девет души, Миролюба Бенатова се срещна с шафнера на изгорелия вагон. Той е с условна присъда и все още работи като кондуктор в спален вагон. И все още не мисли, че има причина да изпитва чувство за вина.

"Какво да кажа на родителите? Да кажа: "Извинете, аз убих Вашето дете!" Така ли да им кажа? Аз убил ли съм тяхното дете? Не съм убивал никой", заяви пред Нова телевизия Георги Георгиев.

Кондукторът на пламналия вагон бе обвинен в престъпно бездействие, довело до смъртта на девет пътници. Според материалите по делото Георгиев не е спрял влака навреме, ползвал е негоден пожарогасител, действал е хаотично и не е предупредил пътниците за пожара.

"Нямам вина, за да имам чувство за вина. Убиец е вагонът. Не съм предизвиквал пожар, не съм натискал никого да остава вътре. Не съм запречвал врати. Каквото съм могъл, съм го направил. Аз не съм спасител, аз съм кондуктор. Това е положението", категоричен е той.

Шафнерът отхвърли обвиненията на родителите на жертвите, че е консумирал алкохол в деня на инцидента.

"Аз съм извикал. Мога ли всяко отделно купе да отварям и да казвам. Цялата работа е за едни чанти. Добруджанецът си обича чантите- лаптопа и останалото. Нищо не могат да ми направят, без да съм извършил нарушение", каза Георгиев.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1990 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.03.03 | 07:25

3
човекът правилно е казал че не е спасител, обучен пожарникар и т.н. бавил се бил, ами може би повечето хора ако изпаднат в такава ситуация и шок, ще се бавят, виж, ако е пожарникар тогава да му се търси отговорност за забавяне...
Val

2015.03.03 | 00:48

2
V tozi sluchai Bog bavi no ne zabravia,ako e vinoven shte si go poluchi
шафнер

2015.03.03 | 00:48

1
Ами ако гръмотевица убие някой кой е виновен?Защо не е хваната още във въздуха?

Добави коментар

Водещи новини