Фандъкова: 2 800 сгради в столицата могат да се включат в програмата за саниране

  • 23 февруари 2015 15:46

  • 1279
  • 0
Фандъкова: 2 800 сгради в столицата могат да се включат в програмата за саниране
© Булфото

Над 2 800 сгради в София могат да се включат в Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по повод представянето на програмата в НДК.

На срещата присъства кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена, областният управител на София Веселин Пенев, граждани, домоуправители и областни кметове.

„В град София има най-много панелни блокове и затова гражданите има такъв голям интерес. Заложихме на експертност, на научния потенциал на София. В София има над 2 800 сгради, които има възможност да се включат в тази програма, защото отговарят на необходимите изисквания", отбеляза кметът на столицата.

Тя посочи, че към момента са сформирани 110 сдружения на граждани, 18 подадени заявления в районите Изгрев, Витоша, Слатина, Подуене, Искър, Кремиковци и Люлин. Има вече обявени процедури за саниране. Създадохме координационен екип начело с архитект Влади Калинов. Създадохме организация за децентрализиране на процеса', изтъкна Фандъкова.

„Всички браншови организации трябва да гарантират работата на малките и големи фирми. Целта е на всеки един етап да има консултация с експертите'', допълни още кметът на Столична община.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1279 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини