Маргарита Попова се преклони пред паметника на Васил Левски в Ловеч

  • 19 февруари 2015 14:18

  • 1828
  • 2
Маргарита Попова се преклони пред паметника на Васил Левски в Ловеч
©

Вицепрезидентът Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на заедно с гражданите на Ловеч се преклони пред паметника на Васил Левски по повод 142 години от гибелта му.

"Нека в днешния студен и мразовит ден, тук, в пазвите на Балкана, обградени от толкова много родолюбци, развели българското знаме, да кажем, че има оптимизъм. В страната ни в последните седмици и месеци се роят комитети на млади възрожденци. В името на нашите деца, в името на младите ни възрожденци, нека да кажем, че сме готови за по-добро политическо бъдеще, тук, на Балканите, заедно всички. Народ и общество могат да пребъдат и да останат само, когато единим нацията си, само когато сме заедно и отстояваме заедно по-добър утрешен ден", заяви в словото си вицепрезидентът.

Тя представи ученика Иво - Константин Начев от клуба за млади възрожденци в ОУ "Васил Левски" в Ловеч, който рецитира написано от него стихотворение за Апостола. Пред паметника на Васил Левски бяха поднесени венци и цветя в знак на признателност от институции, организации и граждани и училища. По-рано вицепрезидентът присъства на панихидата в храма "Успение Богородично" в кв. "Вароша", отслужена от Ловчанския митрополит Гавриил, предаде БТА. По думите на дядо Владика, за да сме по-близо до Апостола, трябва да сторим добри дела, за да сме полезни на повече хора, да обичаме България и да й бъдем верни, да пазим нашата православна християнска вяра.

Днешния ден в Ловеч започна с традиционния поход "По стъпките на Апостола" до Къкринското ханче в село Къкрина, в който взеха  участие 85 човека. В словото си пред събралите са на лобното място на Васил Левски кметът на Ловеч Минчо Казанджиев заяви, че общината започва ремонтни дейности и по паметника на Левски, и в Къкринското ханче. Заделени са средства за аварийни ремонти на сградата, но се чака одобрение от Националния институт за паметниците на културата. Програмата днес продължава с прожекция на телевизионния театър "Тайната вечеря на дякона Левски", както и с възпоменателното факелно шествие, организирано от патриотичната неправителствена организация "Ловчанци".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1828 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
FM

2015.02.20 | 09:07

2
Васил Левски"Дякона" е оставил нещо за нас, за България. -А ние какво правим, продаваме се на чуждите, покланяме им се, или както в приказката "СЛЕД МЕН, И ПОТОП."
ЛОВЕЧ

2015.02.19 | 18:25

1
как не се спъна по плочките

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини