Патриотите извървяха лобния път на Апостола Левски (снимки)

  • 18 февруари 2015 21:41

  • 1811
  • 2
Патриотите извървяха лобния път на Апостола Левски (снимки)
©
Ден преди официалното отбелязване на 142-ата годишнина от смъртта на Васил Левски привърженици на Патриотичния фронт и народни представители се организираха в почетно шествие, за да се поклонят пред паметта на Апостола.

Близо 100 души се събраха пред паметника на Левски в центъра на столицата, където се смята, че е било издигнато бесилото му, пише news.bg.

Те извървяха пътя, по който някои историци смятат, а най-вече покойният академик Николай Хайтов, че останките му са били отнесени до столичната църква „Св. Петка Самарджийска", където има и паметна плоча. Според редица проучвания именно там, от лявата страна на олтара, са положени мощите на Йеродякон Игнатий, каквито са свещеническият сан и име на Левски.

За разлика от обичайните празнични и протестни шествия, това премина „облечено" в почит и мълчание, без лозунги, плакати и скандирания.

Редица граждани, необвързани по никакъв начин с политическите партии в Патриотичния фронт, също дойдоха в уречения час, за да почетат Апостола и неговия завет и да поднесат цветя пред паметника му.

Очаква се утре, на официалната дата от обесването на Левски, заедно с мероприятията, оглавени от държавния глава Росен Плевнелиев, да се проведе и традиционното за последните години шествие, организирано от партия „Атака".
 
Галерия от снимки вижте ТУК

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1811 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Българин

2015.02.21 | 02:50

2
Какво лицемерие
НЕГЛАСУВАЛ

2015.02.21 | 02:50

1
Къде си Апостоле, да видиш тия гадове мръсни, до къде я докараха, България!!! Не съд Дяконе, куршум, за тия нищожества!!! Къде си Апостоле, да ни видиш!!!

Добави коментар

Водещи новини