Около 50 селища в Ловешко продължават да са без ток

  • 12 февруари 2015 13:30

  • 800
  • 0
Около 50 селища в Ловешко продължават да са без ток
© Getty Images/Guliver

Около 50 населени места в Ловешка област продължават да бъдат без ток, съобщи пред БТА областният управител Милко Недялков.

По думите му електрозахранването в тези райони се очаква да бъде възстановено утре. Въпреки това обстановката в областта се нормализира.

Остават затворени за движение проходът Троян - Кърнаре и пътят Шипково - Рибарица, заяви директорът на Областното пътно управление в Ловеч Георги Грозданов, цитиран от БТА.

Той добави, че през нощта над 50 машини ще продължат почистването на пътищата, като вече снегорините минават и по третокласната пътна мрежа. По думите му трудност създават падналите дървета и клони, като премахването им забавя почистването на пътищата.

От гражданска защита съобщиха, че са реагирали на 60 сигнала. През днешния ден са отстранили 50 паднали дървета и са изтеглили 40 леки и лекотоварни автомобила.

Кметът на община Ловеч Минчо Казанджиев заяви, че от падналите дървета и клони в общината има много повредени автомобили и поражения в електропреносната мрежа. Няма пострадали хора. Той допълни, че е необходимо да се направи регистър на дърветата и да се кастрят клоните, за да не се стига до подобна ситуация. Снежната покривка в Ловеч е 30 см, а в Априлци е достигнала 70 см.

Последвайте канала на

800 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини