Какви са правомощията ни, за да се предпазим от крадци (видео)

  • 09 февруари 2015 08:33

  • 2408
  • 3
Какви са правомощията ни, за да се предпазим от крадци (видео)
©

"Не е редно да има саморазправа със съмнителни лица, влезли във входа”, каза в „Здравей, България” по Нова телевизия Димитър Стоянов, председател на Националдемократичната партия по повод самоорганизиралите се патрули в столичен квартал против набезите на крадците в блока им.

„Проблемът с така наречения граждански арест доби много сериозно звучене и това е в резултат на безизходицата, която чувстват хората и абдикацията на държавата. Като човек и гражданин ги разбирам, но като юрист бих ги посъветвала да внимават, за да не влязат в челен сблъсък със закона”, каза от своя страна юристът Ивета Анадолска.

По думите им в закона пише, че за да задържим един престъпник, трябва да е започнало или завършило престъпление. „Тогава имаш основание да се опиташ да го задържиш”, каза Анадолска.

Според Димитър Стоянов все повече хора се организират с цел сами да се борят с престъпността и да се защитават и поради тази причина това трябва да се регламентира правно. „Трябва да бъде приет специален закон”, каза той.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2408 3

Коментари 3

Добави коментар
ИД

2015.02.10 | 19:33

3
Като човек и гражданин ги разбирам, но като юрист бих ги посъветвала да внимават. - Искам да видя как се режат глави на тия измислени юристи
Йото

2015.02.10 | 19:33

2
Естетвено, нали обирите и престъпленията са държавна поръчка!
Тома Неверни

2015.02.10 | 19:33

1
"Трябва да е започнало или завършило престъпление..." Отново по адвокатски витиевати фрази в закона. Трябва да чакаш острието на ножа да влязло поне три сантиметра в тялото ти, за да реагираш адекватно, та да не може престъпникът да те осъди. Но защитата му пак ще иска свидетел, защото може сам да си се пробол. Защо законодателят търпи недомлъвката? Защото предпочитат да си имаме работа с битови престъпници вместо с политически. После престъпникът си взема "съвест под наем", т.е. адвокат и всичко започва отначало. Знаят ли те, че в Тексас ако някой влезе в чужд имот без позволение, собственикът първо стреля в него и после пита кой е?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини