10-тонна скала се откърти от Иванково кале над Кричим

  • 07 февруари 2015 15:29

  • 2828
  • 7
10-тонна скала се откърти от Иванково кале над Кричим
©

Огромна 10-тонна скала се откърти от местността Иванково кале над Кричим, върху което има останки от древна крепост, съобщават от общината. Скалният къс е надвиснал на 50 метра от къщите и е паднал на планински път. За щастие няма пострадали, няма и материални щети.

Екипи на „Гражданска защита” и доброволно формирование към Община Кричим са започнали разбиването на скалата, която ще бъде раздробена с къртачи.

Превантивно са евакуирани хората от три къщи, за да се избегне евентуален инцидент, ако скалният къс продължи пътя си, съобщи пред Дарик кметът на Кричим Атанас Калчев.

Заради дейностите по разчистването за около половин час беше затворен пътят Кричим - Девин в регулацията на град Кричим. Пътят вече е отворен за движение.

„Продължаваме да търсим финансиране от държавата, за да се направи проучване на скалите, след което да се укрепят”, каза още кметът Калчев. Той очаква разбиране и съдействие от страна на институциите, защото има усилена ерозия на скалите в този участък под Иванково кале. Там има около 50 къщи, които са застрашени от подобни инциденти.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2828 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2015.02.08 | 01:33

7
Taka otkartih na Boko anala,ta sega mu prishiha anus ot svinia !

2015.02.07 | 20:07

2
super go kaza vravo,saglasna

2015.02.07 | 20:30

6
ДС служителите са в ГЕРБ и ДПС,сега си задайте въпроса ТЕ на КОГО са ПРОЕКТ и имат ли един БАЩА.
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2015.02.07 | 20:30

5
Салям алейкум братя сидерасти, нима забравихте че ние от АТАКА подкрепихме изборният закон на Мая Манолова, с което помогнахме на Бат Сали да стане депутат?Нима забравихте че АТАКА крепеше кворумът на ДПС и БСП повече от година? Нима забравихте че със мълчанието на АТАКА , АТАКА гласува заедно със ДПС и БСП и избраха Пеевски за шеф на ДАНС? Нима забравихте Комисиите на АТАКА за Авиотряд 28, които не доказаха никакви нарушения?Нима забравихте как Волен Сидеров удари полицай и не последва нищо? Нима забравихте как АТАКА не направи нищо срещу мюфтииството което поиска земи? Нима забравихте че докато БСП и ДПС управляваха със помоща на АТАКА и Волен Сидеров - КТБ ФАЛИРА ?Нима забравихте за Костинброд, който се оказа прах на хората в очите? Нима забравихте че Разговора на Борисов със Танов не излезе това за което комунистите претендираха че е? Помни Сидерасто помни, иначе лошо. Сeга отивай да се кланяш на телевизията на Аллах-АлфаТВ

2015.02.07 | 20:07

4
ДОРИ И ТРОЛОВЕТЕ НА ВОЛЕН СИДЕРОВ РАЗБРАХА ЧЕ КРАЯ ИМ Е БЛИЗО УСЕЩАТ ГО ЗА ТОВА СПАМЯТ ЛЪЖАТ ПЛЮЯТ ПО ВСИЧКО И ВСЕКИ КОЙТО НЕ Е ЛУД ЗА ДА ГЛАСУВА ЗА АТАКА ИЛИ ЗА РУСКО ТУРСКАТА ПАРТИЯ. ТРОЛОВЕТЕ НА ВОЛЕН СИДЕРОВ ИЗГЛУПЯХА ПОБЪРКАХА СЕ ЧУДЯТ СЕ КАКВО ДА ЛЪЖАТ ДА МАМЯТ ГЛУПЦИ НЕВЕЖИ НЕКАДЪРНИЦИ УСЕЩАТЕ ЧЕ КРАЯ ВИ Е БЛИЗО УСЕЩАТЕ ЧЕ НИЙОЙ НЕ ВИ ИСКА УСЕЩАТЕ КАК НАРОДА ВИ МРАЗИ И НИЩО НЕ МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ ПО ВЪПРОСА

2015.02.07 | 20:07

3
ТРЕСКА ТРЕСЕ ТРОЛОВЕТЕ НА ВОЛЕН СИДЕРОВ УСЕЩАТ КРАЯ НА ПАРТИЯ АТАКА ИЗГЛУПЯХА ЧУДЯТ СЕ ВЕЧЕ КАКВО ДА ПИШАТ СПАМЯТ ЛЪЖАТ ПЛЮЯТ НАЛЯВО НАДЯСНО ДОКАТО ХОРАТА ПЛЮЯТ ПО ТЯХ А РУСКО ТУРСКАТА ПАРТИЯ АТАКА СИ ОТИВА ПОД НОСЪТ ИМ ГЛУПЦИ НЕКАДЪРНИЦИ ИЗМАМНИЦИ И МОШЕНИЦИ ЗАТВОР ЗА ВАС
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2015.02.07 | 20:02

1
Стигнах до извода, че българите сме изключително прост и нагъл народ. Защо не ни броят в Европа? Европейците са го разбрали преди нас. Да искаш да плуеш в мизерия, когато някой ти предлага да извади поне главата ти над лайната? Да забравиш какво е било допреди 5 месеца? Да забравиш, че лакеите на петата колона са искали (и почти успяха) да те сложат в краката на джуджето с имперски мераци? Да забравиш 11 млрд. дълг, за който могат да направят отчет само за един? Да забравиш тройния шлем? Да забравиш полицейското беззаконие срещу мирните протестиращи? Да забравиш командированите на границата мизерстващи? Да забравиш откраднатото? Да забравиш, че искаха да ти затворят устата с нови закони? Да забравиш удавените от миналата година? Да забравиш пееФ? Да забравиш белия автобус? ... Ми, щом си забравил всичко това, и като идиот обвиняваш тези, които искат поне нещо малко да направят за теб, значи не заслужаваш никакво уважение! Жалко. българино.

Добави коментар

Водещи новини