Събориха незаконни постройки на Райския залив в Созопол

  • 13 октомври 2011 09:34

  • 1154
  • 0
Събориха незаконни постройки на Райския залив в Созопол
© Булфото

Строителната дирекция събори първите незаконни постройки на „Райския залив" край Созопол. Това са две бетонови конструкции от един кей.

Актът за построената върху скалите тераса, използвана от бургаски бизнесмен като частен плаж пред имението му, е от преди четири години.

Поне два дни ще продължи събарянето на незаконната тераса. Работниците къртят дъските и бетона ръчно, защото техника до скалите не може да стигне.

Техниката стигна до плажа, където за секунди беше разрушен бетонен кей, изграден от същия бизнесмен, без разрешително. Кеят се е ползвал и от рибарите.

От строителната дирекция обясниха, че за да проверят дали един строеж е законен, трябва да бъдат сезирани от общината, или да получат жалба от потърпевши. Такъв е случаят с оградата на имението на Лолов, навлязла в чужд имот. Премахването й обаче е от компетенциите на общината, съобщи БТВ.

От общината в Созопол не пожелаха да обяснят правена ли е цялостна проверка на строителството в Райския залив и как са издавани разрешителните за строеж. В същото време новият квартал продължава да се разраства.

Последвайте канала на

1154 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини