Денко Цанков: Още ми е жал за Алонсо

  • 05 февруари 2015 14:30

  • 2484
  • 4
Денко Цанков: Още ми е жал за Алонсо
©

„Още ми е жал за ягуара. Не го убих за удоволствие, а при крайна необходимост, за да бъдат спасени човешки животи“, обясни ловецът Денко Цанков, който застреля избягалия ловешки ягуар Алонсо.

„От медиите разбрах, че Районната прокуратура в ловеч е прекратила наказателното производство. На мен никой не ми се е обадил и не ме е уведомил“, разкри Цанков пред „България днес“.

„Имаше много хора, които ме упрекнаха, но след като и институциите са преценили, че не е имало друг вариант, значи наистина е така“, коментира ловецът.

В момента кожата на Алонсо се намира в Природонаучния музей в село Черни Осъм, община Троян, където тече подготовката за нейното препариране. По този повод Цанков заяви: „Не бих могъл да отида да видя Алонсо препариран. Отново ще се върнат лошите спомени, а аз все още не мога да забравя случката.

Ловджията е собственик на фирма за ловен туризъм и е ходил многократно в екзотични страни с образователна цел- заснемане на документални филми за лова на животните. Дори чужденци се обръщали към него за съвети и препоръки за лова у нас.



 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2484 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
WTF

2015.02.06 | 13:55

4
Поредният парадокс в нашата парадоксална страна... Професионален ловец, сиреч убиец на животни за удоволствие, страда по убитото от него или изловувано животно и като жест на печал и дълбока скръб се фотографира гордо до трупа му. Жал и тъга, ярост и срам за природата на тази страна, заложница на тази прогнила държава и народ, както и за онази шепа Човеци и народни будители дали живота и смъртта си за едно гордо несъстояло се бъдеще!

2015.02.06 | 13:55

3
Ех пендел Денко, НЕчовек си ти, мър...а!
kak e

2015.02.05 | 22:21

2
toz e mn golqm balak ako misli 4e nqkoi mu vqrva jestoko se laje

2015.02.05 | 22:20

1
dano drugia pat kato xodi na lov da go iziadat XIENITE---- dolen mrasnik da ubie jivotnoto---- zasto ne go prispa ami go ubi.

Добави коментар

Водещи новини