Транспортната фирма на Ивана спечелила само 4432 лв.

  • 13 октомври 2011 07:04

  • 2717
  • 0
Транспортната фирма на Ивана спечелила само  4432 лв.
©

Доходите на фолкпевицата Ивана от транспортната й фирма ЕТ “Валтик-И.К.” също са били предмет на данъчна ревизия, пише “24 часа”. Преди дни стана ясно, че изпълнителката дължи на държавата налози в размер на 45 508 лв.

Според справка по делото в Бургаския административен съд доходите от транспортната фирма са доста по-скромни от хонорарите на Ивана за участия като музикален изпълнител.

4432 лв. били декларирани от транспортната фирма, чийто едноличен собственик е Ивана Калудова за 2006 г., а от музикалните си изяви за същата година тя декларира 76 000 лв. За 2997 г. пък певицата обявила приходи от концерти и други участия в размер на 68 900 лв. и съответно 1017 лв. от транспортната фирма, с която според запознати се занимавал баща й.

Данъчните не откриват нарушения при плащането на патентния данък за дейността на Валтик-И.К.”, но относно доходите й като певица проверката завършва с ревизионен акт. “Ще обжалваме пред Върховния административен съд решението на бургаските магистрати. Въпросният ревизионен акт е незаконосъобразен. Удивен съм от нечистоплътното изнасяне на информация по този случай. Жената си е декларирала всички доходи, а те в момента искат да й обложат трудовите възнаграждения с ДДС. Ивана е доверчива жена, която е ползвала услугите на счетоводна къща. Обявила е всичките си приходи по стотинка, платила си е всички осигуровки, не е укривала данъци”, коментира бургаският адвокат Ангел Динков, който представлява певицата.

Той пледира, че служебно начисленият ДДС върху оборотите на Ивана като музикален изпълнител от 2005, 2006 и 2007 г. е неоснователен по отношение на главницата и на лихвите. Според юрист, бивш данъчен служител, Ивана може да поиска от шефа на НАП да наложи глоба на органите по приходите, тъй като е извършена ревизия за 2005 г. без такава да е възложена.

Бурни коментари сред съгражданите на Ивана в Айтос пък предизвикала новината, че певицата е осъдена да плаща данъци. Местни разказали, че наскоро видели Ивана в кафене в центъра. Според слуховете тя щяла да се завърне в родния си град, за да пее за един от кандидатите за кмет.

Последвайте канала на

Novini.bg
2717 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини