Експерти помагат на кандидатите за саниране в Бургас

  • 04 февруари 2015 09:59

  • 1341
  • 0
Експерти помагат на кандидатите за саниране в Бургас
©

Петима специалисти назначи кметът на Бургас Димитър Николов, за да отговарят на десетките въпроси на гражданите, относно санирането на панелните блокове, съобщи Дарик. Те бяха засипани от десетки въпроси в Териториалните дирекции към общината.

Огромният интерес на бургазлии към Програмата за енергийна ефективност на многофамилните жилища наложи разкриването на допълнителни информационни пунктове по комплексите. Там гражданите могат да се обръщат за съдействие при попълване на документацията.

На горещия телефон в Община Бургас  - 056 907 294, на който отговаря инж. Юлия Димитрова, специалист по енергийнна ефективност, ежедневно се получават между 50 и 100 обаждания.

Първите регистрирани сдружения на собствениците вече са факт. Най-активните при кандидатстване ще имат най-голям шанс да бъдат включени в програмата за саниране. На първите 10 от тях като бонус ще бъдат благоустроени пред блоковите пространства и градинките.

Общо 409 едропанелни, ППК и ЕПК в Бургас, с 54 378 жилища в тях, могат да бъдат санирани безвъзмездно по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилища.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1341 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини