Изграждат защитни диги на брега на езерото "Вая" в Бургас

  • 03 февруари 2015 12:29

  • 1460
  • 2
Изграждат защитни диги на брега на езерото "Вая" в Бургас
© Булфото (архив)

Започна изграждането на защитни диги на брега на езерото "Вая" в Бургас. Водата в езерото е стигнала критично ниво и трябва да се вземат превантивни мерки.

Това съобщи кметът на Бургас Димитър Николов, цитиран от БТА. Той каза, че частичното бедствено положение в Бургас няма да бъде отменено и днес. Кметът информира, че продължава изпълнението на възстановителни дейности и опис на щетите в най-пострадалите райони - кварталите "Долно Езерово" и "Лозово". Там се правят допълнителни отводнителни канавки, от улиците се премахват наносите от кал и тиня. Вчера Община Бургас осигури 5 помпи, които се обслужват от доброволци. Заедно с тези на пожарната служба, те продължават да отводняват частни имоти. Друга важна задача от спешния дневен ред е почистването на канала между езерото "Вая" и Черно море от дървета и клони. Това ще позволи по-бързото оттичане на водата от езерото, заяви Николов.

През последното денонощие в Община Бургас са получени 28 сигнала за наводнени избени помещения, складови помещения и площи, дворове, 25 са сигналите за паднали, наклонени и разцепени дървета и клони, 15 сигнала са за изкъртени, паднали мазилки, счупени и паднали стъкла и ламарини.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1460 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.02.03 | 15:32

2
GERB=YBIIIIICIIIIIIIIII

2015.02.03 | 15:32

1
герберасти прости, водят бедствия на гости

Добави коментар

Водещи новини