Бедственото положение в страната остава и днес

  • 02 февруари 2015 06:20

  • 2007
  • 0
Бедственото положение в страната остава и днес
© Булфото

Петима души до момента са загинали в резултат на проливните дъждове в България. Телата на 45-годишен мъж и деветгодишния му син бяха намерени в реката край село Илинденци. Междувременно, 30-годишна жена е изчезнала, докато е разхождала кучето си край река в град Петрич. По-късно автомобил с двама души падна в река в Девин.

Бедствено положение обявиха много общини заради лошите метеорологични условия, обхванали страната в последните дни. Заради дъжд, сняг и вятър през последното денонощие са подадени стотици сигнали от граждани за разрушени покриви, огради, комини, изкоренени дървета и прекъснато електрозахранване. Вследствие на обилните валежи са залети множество пътища от републиканската пътна мрежа, като движението на места е ограничено.

През нощта, в следствие на лошите метеорологични условия, няколко общини на страната обявиха бедствено положение – Смолян, Бургас, Вършец, Девин, Кърджали.

Река Черни Лом е заляла жп линията Търговище - Попово в близост до село Дралфа. Затворен за движение е и пътят между двата града. Информацията бе потвърдена и зам.-областния управител Йорданка Георгиева, цитирана от Дарик. За автомобили е осигурен обходен маршрут през Разград, съобщиха от областната администрация.

Заради обилните валежи се е активирало свлачище на главния път София - Варна в местността „Боаза” край Търговище, съобщиха от областното пътно управление. Има и опасност от падащи камъни. Водачите да се движат с повишено внимание, апелират от пътната служба. Движението в района не е ограничено, но се регулира от служители на „Пътна полиция”.

Обстановката в Бургаско постепенно се нормализира, съобщиха от пресцентъра на Областна управа. Няма данни за бедстващи и пострадали хора. Щетите от днешните проливни дъждове са само имуществени. Отворени за движение са пътищата „Бургас-Варна“, „Бургас-Ямбол“ и „Карнобат-Шумен“.

По направлението „Варна-Бургас има ограничение между Ахелой и Поморие. Алтернативният маршрут е през Каблешково, а от Бургас за Варна, пътят е отворен без ограничения. Остава затворен пътят Айтос-Провадия. Във всички общини се работи по отводняване на залетите участъци.

Екипи на ЕVN работят по отстраняване на аварии в село Велика, община Царево, селата Евринозово, Младежко в община Малко Търново, както и частично в общинския център. Проблеми с тока има и в община Камено, както и в селата Ясна Поляна и Ново Паничарево, община Приморско.

Все още е трудно движението по отсечката „Зидарово-Димчево“, там обходният маршрут е през село Извор. Затруднен е трафикът и в района на Несебърското село Приселци.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2007 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини