200 - годишни жълтици затриха иманяр

  • 12 октомври 2011 09:47

  • 3392
  • 1
200 - годишни жълтици затриха иманяр
©
49-годишен търновец почина внезапно миналия петък, като според близките причина за смъртта му е прокълнато злато. Без да е болен, човекът се гътнал внезапно пред слисания поглед на близките си.

Манчи Кирев от Велико Търново е заклет иманяр от близо 2 десетилетия. Само преди месец животът на Манчо се преобръща, пише “Всеки ден”. В блока му всички започват да шушукат, че мъжът най-накрая е направил удара на живота си и е намерил закопано злато в Еленския балкан. Семейството на иманяря бързо се сдобива с нов “Опел”, PVC дограма и сателитна чиния.

От фамилията отричат и казват, че са оползотворили дългогодишни спестявания. Лъжата се поддържа до миналия петък вечерта, когато боляринът внезапно издъхнал.

“Присви го сърцето, не можеше да диша. Докато се обадя на “Бърза помощ”, си отиде. Млад, прав, здрав мъж. Преди месец беше на изследвания и нищо му нямаше”, ридае вдовицата Донка.

В мъката си жената се изпуснала пред здравни работници, че прокобата на закопаните пари е стигнала съпруга й. Вярваща, че изкопаното имане е донесло смъртта на мъжа й, Донка веднага изхвърлила останалите жълтици в бурните води на река Янтра, за да се отърве от проклятието.

Историци казват, че вероятно златото е на 2 века. Тъй като иманярят го търгувал като благороден метал, а не като историческа ценност, е получил минимални суми за съкровището.

Мълвата за пръснатите в Янтра жълтици обиколи Търново и в неделя сутринта куп местни газили в студените й води в старата част на града с надеждата да открият поне една пендара.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3392 1

Коментари 1

Добави коментар
nadia

2011.10.12 | 12:00

1
tova mi prili4a na seriala-stoli4ani v pove4e

Добави коментар

Водещи новини