47 пожара oт началото на отоплителния сезон в област Кърджали

  • 23 януари 2015 15:34

  • 966
  • 2
47 пожара oт началото на отоплителния сезон в област Кърджали
© Булфото

От началото на отоплителния сезон до момента на територията на област Кърджали са възникнали 47 пожара, причинени от отоплителни уреди и неизгасени изхвърлени отпадъци, съобщават от ОД на МВР.

По два от случаите, при които загина човек и други пострадаха, се води разследване, уточняват от дирекцията. Повечето от случаите са на запалвания в комини - 33, а осем са в контейнери за смет.

Служителите на Дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" извършват тематични проверки, приоритетно на места с масово пребиваване на хора. Те ще продължат до края на отоплителния сезон. Специално внимание се обръща на състоянието на електрическите инсталации и местоположението и начина на монтаж и използване на отоплителните уреди.

Съвместно с общинските администрации се извършва превантивна дейност в социалните домове и жилища за осигуряване своевременна защита от пожари на самотноживеещи, трудноподвижни и болни граждани.

Последвайте канала на

966 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
FES

2015.01.23 | 20:47

2
do 1 pitay babati za OSMAN aga

2015.01.23 | 16:21

1
Чалмите още не могат да се научат как да палят печка, а пък, да боравят с ел. уреди съвсем трудно ще да е . Дуганя им правеше курсо ве по зачертаване на квадратче с хиксче. И тъпунгерите и това не свханаха. По-прости от тях са само брадчедите им араби и далечните им братовчеди циганите.

Добави коментар

Водещи новини