Тролеите в Перник пред спиране

  • 21 януари 2015 12:33

  • 1215
  • 2
Тролеите в Перник пред спиране
©

Тролейбусният транспорт в Перник е заплашен от спиране, алармира на пресконференция председателят на Общинския съвет Милан Миланов. Получено е писмо в общинско дружество "Тролейбусен транспорт", че ако не започне да разплаща просрочените задължения, след 9 ч. утре захранването ще бъде преустановено. За крайната мярка са уведомени областният управител Ирена Соколова и кметът на Перник Иван Иванов.

Предприятието дължи 593 385,11 лв. на ЧЕЗ към 5 януари. На среща на ръководството на ЧЕЗ с областния управител и кмета на Перник е било обсъждано до 16 януари да бъдат представени писмено конкретни ангажименти и срокове за изплащане на просрочените суми. Засега обаче няма писмо с поети такива нито от страна на областната управа и община Перник, нито от "Тролейбусен транспорт", твърдят от ЧЕЗ. По данни на компанията първоначалната дата за спиране на тока е била 13 януари.От ЧЕЗ обаче са проявили разбиране и са отложили за утре.

Заради спешната ситуация Общинският съвет се събира на извънредно заседание в 14 ч. днес. Оставка е подал управителят на дружеството Тодор Йончев, съобщава БТА.

Ще настоявам новият управител да изготви оздравителен план, който стриктно да се изпълнява, заяви Миланов. На 4 млн. лв. общо възлизат задълженията на търговското дружество. Мотрисите са на повече от 30 години и не са минали основен ремонт, твърди председателят на Общинския съвет.

Общината да стане гарант за изплащане на задълженията, а бъдещата транспортна схема да защитава от конкуренцията единствения екологичен транспорт в града, предлага Стойчо Василев - заместник-председател на Общинския съвет. В същото време не е усвоена от превозвачите държавната субсидия за карти на децата до 7 г. и община Перник връща 100 000 лв., каза още Миланов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1215 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.01.21 | 20:08

2
Безплатен обяд няма! Дори сиренцето в капана за мишки струва един миши живот. Взимате пари за билети, а не плащате за тока, къде го има това?

2015.01.21 | 20:08

1
tikvata doide i vsizko se rushi

Добави коментар

Водещи новини