Ръждясал балкон рухна от седмия етаж

  • 21 януари 2015 10:29

  • 1316
  • 0
Ръждясал балкон рухна от седмия етаж
©

Поредният ръждясал балкон рухна от седмия етаж на един от първите панелни блокове в Мездра. Сградата е строена преди 40 години и е в окаяно състояние. Този път при инцидента няма пострадали, но няма гаранция, че следващия път това няма да се случи. А такива инциденти тук не са рядкост, твърдят обитателите на блока.

Въпреки това обаче общината и компетентните институции по бедствията и авариите отказват да се намесят и дават дежурния отговор на тревожните сигнали, че панелките са частна собственост и за тях отговарят стопаните им. Те пък от своя страна твърдят, че нямат финансова възможност за ремонти.

Некачественото строителство е извършено навремето от държавата, а според строителите в тези панелни жилищни сгради има много скрити дефекти и рискови точкови заварки, които изискват провеждането на периодични технически прегледи за годност и безопасност.

Сега последната надежда на живеещите в блока е да ги включат за безплатно саниране и техническо обследване на конструкцията. За да не се стигне до предизвестен инцидент с непредвидими последици.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1316 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини