Скандал тресе СБХ

  • 11 октомври 2011 08:56

  • 2289
  • 3
Скандал тресе СБХ
©

Решението на СБХ да награди с почетно членство министър председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г с почетно членство предизвика скандал в средите на художниците. "Почетно членство се дава не за работа, а за заслуги. Финансово и всякак сме изчерпани, а от 20 години имаме проблеми със сградата си. СУ беше собственик на тази сграда, а вече "Шипка" 6 е собственост на съюза на художниците", каза в сутрешния блок на ТВ7 председателят на СБХ Любен Генов.

Правителството даде сградата на "Шипка" 6 в столицата на Съюза на българските художници, а те решиха да върнат жеста.

"Скандалът се зароди от желанието на един член, проф. Велислав Минеков, да действа от своя позиция, да не се съгласи с мнението на всичките. Ние не сме в някакъв телешки възторг от това премиерът да стане почетен член на СБХ", каза Генов.

По думите му Мадам Брюно, е последният почетен член. И макар и да не е нарисувала нито една карина, с меценатството си е заслужила тази награда.

Според Велислав Минеков "подобен вид търговии не могат да се използват в публичното пространство, да бъдат наградени действащи политици. И аз се радвам, че това нещо не се случи. За едни добри намерения да раздаваме награди, е унизително за СБХ. Срамно и унизително е да се награди министър-председателя, дори за него. И аз се радвам, че той не се съгласи".

Председателят на контролната комисия проф. Велислав Минеков определи решението като "недостойно, лишено от логика и извършено под натиск от управляващата за момента партия". Той смята, че актът на колегите му е лакейство пред властта. "Подобен поклон пред действащи политици, заети своевременно с предизборна агитация е безсрамно действие спрямо стотици наши членове, заслужили високото отличие", каза още проф. Минеков.

Във факс от Министерски съвет се вижда, че сградата на Шипка 6 става частна собственост по силата на министерско решение от 1986 година.

Последвайте канала на

2289 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
обективен

2011.10.11 | 18:04

3
цялата тази работа прилича на размяна на подкупи.. той им дал, те му го връщат. каква е тази държава, в която за всяко нещо трябва да ближеш крака бе? Съжалявам художниците, защото кой знае кой ги е напънал да му пишат благодарствени писма, но понеже нормалните хора реагира на поредното малоумие, та и Борисов се сети да откаже. Борисов рисувал скици като Пикасо и бил българският Гоген?! Я малко по-сериозно. Този смешник го направихте ебати героя.
COBRA

2011.10.11 | 18:04

2
Хахаха това все повече заприличва на 30 години във Русия,представям си го Бате Бойко как го величаят като Сталин вече,щом почнаха и награди да му дават.То й онзи така е бил.Още малко ще започваме и новините със величието на Бойко.
kinesiotapebg.eu

2011.10.11 | 16:50

1
Кинезио лентата – революция в света на спортната медицина!Научете как сами да поставите и изрежете кинезио лентата на www.kinesiotapebg.eu

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини