Прибират бездомни в приюта на "Гладно поле" заради студа

  • 14 януари 2015 07:24

  • 961
  • 0
Прибират бездомни в приюта на "Гладно поле" заради студа
© Булфото

Заради студа, през оставащите зимни месеци, социалните служби в Пловдив взехме решение да разширим капацитета на приюта в комплекса на "Гладно поле", заяви пред БТА Надя Танева, директор на дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив.

Това става, след като отпада като вариант идеята на общината да ползва под наем за тази цел отрезвителя. Той е на подчинение на МВР и в "голямата зима" преди две години го ползвахме, но сега вече е публична държавна собственост и не може да се отдава под наем, коментира Танева.

На "Гладно поле" са осигурени места за 20 души, като за резерв е оставен приземният етаж на приюта, който също може да бъде оборудван с легла. Общината ще финансира цялата издръжка, което включва храна и персонал и от края на миналата седмица там могат да бъдат подслонявани бездомни.

Те могат да останат една нощ, за ден, за два, да си отиват, да се връщат, но не повече от два месеца, уточни социалният директор. По думите й за целта няма нужда да подават документи в социалната дирекция, тъй като ще бъдат настанявани по собствено желание, изпратени от други граждани, от МВР, от социалните служби.

Във Второ ДКЦ в Пловдив е осигурена една стая с 5 легла за бездомни, които имат нужда от медицинска помощ, добави Танева.

От 40 регистрирани бездомници в приюта са настанени само 20. Възрастовата граница на хората без дом е между 25 и 70 години.

Последвайте канала на

961 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини