Комисия влезе в циганската махала в Дебелт

  • 08 януари 2015 15:05

  • 5791
  • 1
Комисия влезе в циганската махала в Дебелт
©

Комисия от седем служители на Община Средец влезе днес в циганската махала на село Дебелт, където преди Нова година нашумя случая с изнасиленото от невръстен ром момченце и многобройните кражби в района. Нейната задача е да бъдат описани всички незаконни постройки в гетото. След това те трябва да бъдат съборени.

Комисията е съставена заради искането на парламентарната група на коалиция „Патриотичен фронт“. Днес беше първият й работен ден, но само предиобед, защото нейните седем членове основно работят в общинска администрация, каза кметът на Средец Иван Жабов, цитиран от Дарик.

Проверката ще приключи в края на седмицата, но нещата не са толкова прости, тъй като в махалата има общинска и държавна земя, а също и хора, които имат нотариални актове. На тях ще бъде дадена възможност да узаконят своите къщи. Никой не показва враждебност към комисията, твърди кметът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5791 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
БАТ САЛИ

2015.01.10 | 01:27

1
Хайде сега Тройните Педали --- БСП ДПС и Атака да скачат в защита на верните си купени избиратели и да направят подписка против събарянето на копторите !!

Добави коментар

Водещи новини