Около 40 сигнала са постъпили в кризисния център на Сливен заради поледиците

  • 07 януари 2015 13:31

  • 739
  • 0
Около 40 сигнала са постъпили в кризисния център на Сливен заради поледиците
©

Непочистени от сняг и лед тротоари в София създадоха проблеми на много столичани, има опасност от подхлъзване, а в травматологията на "Пирогов" са изчислили, че на всеки 8 минути пристига нов пациент.

Около 40 сигнала са постъпили в кризисния център на община Сливен заради заледяване по улиците, предаде БНР. Има някои критични участъци по новото ларго в града, където ще се вземат мерки за предотвратяване на опасни ситуации при следващи снеговалежи, каза началникът на общинския отдел за управление при кризи Снежана Кънева. По заледените участъци на главната улица в Сливен от вчера е разпръсната сол, но е необходимо повече технологично време за разтопяването на леда. Почистването на ларгото от сняг и лед ще се извършва от фирмата по чистотата съвместно с фирмата, отговорна за зимното поддържане в града.

Община Сливен разполага с 441 хиляди лева за зимно поддържане. Предстои за тази дейност да получи още 372 хиляди лева от държавния бюджет. Кметът Кольо Милев заяви, че вече е закупено нужното количество сол за обезопасяване на обледени участъци.

Освен по ларгото и площадите сол ще бъде разпръсквана и пред училища, учреждения, подлези, спирки и участъци с интензивно движение на граждани.

Последвайте канала на

Десислава Станева
739 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини