Врачанин извади кръста от морето край Варна

  • 06 януари 2015 12:30

  • 1438
  • 1
Врачанин извади кръста от морето край Варна
© Булфото (архив)

Тодор Дамянов от Враца успя да извади кръста от морето край Варна на Богоявление. Младежът, който е на 21 години, учи право във Велико Търново.

Студентът участва за първи път в надпреварата за изваждането на кръста. "Пожелавам на варненци да са живи и здрави, и късмет през тази година", каза след излизането си от морето младежът.

Общо 42 души скочиха в морето за кръста, хвърлен от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, който преди това отслужи  Велик Богоявленски водосвет. Най-младият от желаещите да извадяткръста е 14-годишно момче, а най-възрастният участник за поредна година е Васил Тепеделенев, който сега е на 75 години, предаде БТА.

Отбелязването на Богоявление започна с Богоявленската литургия, след което се състоя военен ритуал за водосвет и благославяне  на частите и техните бойни знамена.

След благославянето на бойните знамена стотици варненци, представители на местната и на държавната власт, депутати с  шествие се отправиха към паметника на Христо Ботев, където с военен ритуал бяха положени венци и цветя по случай 167 години от рождението на поета-революционер.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1438 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
demir

2017.01.07 | 18:50

1
GYAUR

Добави коментар

Водещи новини