Бойко Борисов отказа почетното членство в съюза на художниците

  • 10 октомври 2011 11:47

  • 957
  • 1
Бойко Борисов отказа почетното членство в съюза на художниците
©
Днес сутринта планираната церемония в сградата на Съюза на българските художници бе отменена с прессъобщение на правителството, според което ръководството на съюза ще гостува на премиера в кабинета му, където ще бъде и министърът на културата Вежди Рашидов.

В края на миналата седмица от СБХ обявиха, че ще дадат на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко почетно членство в съюза за “огромния им принос" за разрешаването на казуса със сградата на съюза на ул. “Шипка” 6, към която претенции имаше Софийският университет "Климент Охридски".

Скулпторът и председател на контролната комисия към СБХ Велислав Минеков обаче обвини ръководството на организацията в непочтена сделка и лакействане пред властта.

В същото време обаче председателят на организацията Любен Генов обясни, че "скандал няма", но от думите му стана ясно, че в отговор на благодарността под формата на почетно членство, от правителството се очаква помощ и за ремонта на сградата на "Шипка" 6.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
957 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
trunk

2011.10.11 | 12:51

1
Как можа да го напвиш Боииииииикооооо?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини