От средата на януари Варненският зоопарк започва осиновителска кампания

  • 05 януари 2015 15:44

  • 1208
  • 0
От средата на януари Варненският зоопарк започва осиновителска кампания
© Булфото

От средата на януари ще бъде обявена новата осиновителска кампания на Варненския зоопарк за родените през 2014 година бебета.

Това съобщи пред Радио „Фокус” – Варна директорът на зоокъта Иванка Стоянова.

През миналата година Варненската зоологическа градина отбеляза бум на осиновяванията. През цялата година има около 30 осиновители, което е много голям успех, подчерта Стоянова и даде за пример предходните години, когато не е имало никакви осиновявания.

Повечето осиновявания са за срок от една година. Управата на зоорпака провежда срещи с всички осиновители и се прави персонален отчет за всеки постъпил и изхарчен лев.

Много са постъпилите запитвания за осиновяване на трите лъвчета, родени на 16 октомври от лъвицата Косара и лъва Симба. Иванка Стоянова посочи, че все още не е подписан договор за осиновяване на трите лъвчета.

По-рано днес един от кандидат-осиновителите Росен Марков обяви, че има желание да кръсти най-малките обитатели на зоокъта Путин, Меркел и Обама, като се похвали, че полученото от него заявление е с входящ №1.

В отговор Иванка Стоянова посочи, че Росен Марков наистина е първият заявил желание да осинови лъвчетата, но от началото на тази година, а запитвания има още от самото им раждане.

По повод получения от него договор тя разясни, че документът е проформа и се дава на кандидатите с цел да получат информация за условията. По думите й вероятно ще бъде дадено правото на осиновяване на лъвчетата на първия кандидат, подал заявление още миналата година.

Директорът на зоокъта подчерта, че по правило към осиновяване и кръщаване на новородени животни се преминава едва след навършването им на тримесечна възраст.

Последвайте канала на

1208 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини