Глоба за реч на турски език

  • 10 октомври 2011 09:45

  • 14763
  • 55
Глоба за реч на турски език
©

Кандидатът за кмет на Омуртаг Неждет Шабан може да отнесе глоба от 2 000 лева. Причината е, че си позволил да каже няколко думи на турски език при откриването на кампанията си.

Бдителни конкуренти обаче веднага пуснали жалба срещу него в Областната избирателна комисия. Очаквам да ме глобят. В понеделник ще разбера решението, но максималната сума е 5 хиляди, каза Шабан.

Лидерът на ДПС последва примера на Шабан
и също говори на майчиния си език по време на посещение в Опака. Няма да се учудя ако се наложи и аз да платя и то доста глоби, но с удоволствие ще го направя, заяви той.

Не е далеч времето, когато пак ще управляваме страната и ще влезем в Европейската комисия - правителството на Европа, каза Доган.

От трибуната той заклейми бившия си съпартиец Сабри Ахмедов, който сега е кандидат за кмет от ГЕРБ.

Единственият шанс на Сабри Ахмедов да ви гледа отново в очите е да се откаже от надпреварата, каза Доган.

Винаги сме били номер едно в нашите общини и пак ще бъдем! Сигурен съм в това. Особено когато срещу нас излизат куци коне, особено когато са били на хранилка при нас, допълни той.

През 2007 г. Доган отново си позволи да говори на турски по време на предизборна среща със симпатизанти на ДПС в Добрич, но и тогава не бе глобен.

Последвайте канала на

14763 55

Свързани новини

Коментари 55

Добави коментар
Светът е кръчма.Да седнем на една маса.

2013.06.03 | 15:51

33
Българите са мразещ народ.Вие и Румънците сте циганите на Европа.Пет човека на кръст сте,а не спирате да лаете...и нищо друго.Въпрос на време е да заживеете като граждани на света или да изчезнете като нация.Вие решавате.

2015.02.12 | 15:54

55
...цигани сме,защото е пълно с тях и турчаля във България и като идете в чужбина,не казвате аз съм циганин или турчин,ами българин,така ви пиши и в паспорта,не знаете какви сте,мам***ка ви двулична и мазна!
МОЯТА МАСА

2013.06.03 | 15:50

32
На моята маса АЗ и приятелите ми решаваме какво да ядем, да пием и кой ще плаща сметката. НЕ ЖЕЛАЯ просяци и измекяри на МОЯТА маса, още по-малко от съседните маси да ми дават акъл или да ме карат да търпя и да плащам на някакъв просяк, а не искат те да си го приберат
Шишо-бакшишо

2013.06.03 | 15:49

28
Боклук рязан, ти ли ми говориш за граждани, бе, абориген малоумен? Сега си много голям, но идва време, през което рязаните мижитурки като теб или ще треперят от страх тук, или ще отидат в истинската си родина - при кюрдите в Анадола. Те се поне 20 милиона и на теб и на средновековната ти държава един кУрдистан отзад добре ще ви дойде!
Носталгия

2015.02.12 | 15:53

54
Тъкмо седнах да вечерям, но то желание не остана след тези коментари.... Да, знаем за най-проклетата тема - омразата на българина към турчина , но вие, хора, пак го обърнахте на ... обиди и типични изказвания на нацисти. А темата е малко по-друга. 1. Искам да започна с този факт, че по-голям процент от турското население живее в села. И от този по-голям процент турци почти всички са на ...да не речем преклонна възраст, но там някъде. И тези наивни стари хора вярват на този, който им обещава каквото искат, особенно ако е техен "миллет" (сънародник). Тези старци не знаят български, някои даже едно "добър ден" не разбират. И следователно, турските политици кажат отвреме на време нещо на турски по тази причина. и го използват като предимство. Младите турци не биха гласували за него. А чак до глоба да се стигне.... дискриминация?! Аз си мислех, че България е демократична д-ва... Че за тези случаи поне ангажирайте преводач! Но ако се стигне до глоби , аз гласувам и за ромския :) Защото не го разбирам :) 2. Ами второ... Не ми се мисли и занимава да пиша, след като никой не би прочел по- нататък след дългото 1 :). Но болната ни тема няма да има край. Аз обичам родината си! Но тя не ме обича, и едва ли ще... Тя е единствената, която познавам и зачитам, но тя ме гони по всякакъв начин. За Бога, аз как мога да търпя, ако обиждат моят народ?! Да, срамувам се от ужасите, които османците са причинили на българите и са ги травмирали за поколения напред, но АЗ какво да направя за това?! Защо сегашните поколения трябва да плащат за греховете и престъпленията, които предците им са извършили?! Няма бъдеще в миналото... И замислете се - Защо България е в такова състояние, защо не се развива? Спомнете си какво е казал великият Хан Кубрат преди смъртта си на петимата си синове... Единството значи победа и развитие, омразата .... не води до величие! Лека вечер!
Turchin ot Bg

2015.02.12 | 15:51

53
Доколкото знам Доган не е Турчин и Мюслуманин, а е научил някоя друга Турска дума(то някои Българи в България знаят много повече Турски отколкото този Татарин и ДС agent) само и само да спечели сирцата и най вече гласовете на бедните,вярващи и доверяващи се на всеки, и нищо не знаещи , разбиращи от политика и престъпленията на Доган и ДПС?Не ме е яд че гласуват за ДПС без да знаят дали заслужават техните гасове,но ме е яд на Българите,Прокуратурата,Полицията и управляващите,които го защитават, прикриват и му помагат да продължава да си развива Байрака в България както иска?
БЪЛГАРИН

2015.02.12 | 15:50

52
ЕЙ РЕНДЕТА НЕ СЕ ПРАВЕТЕ МИ СЕ ВИЖТЕ СЪНАРОДНИЦИТЕ В СЕЛАТА КЪДЕ МАГАРЕ НЕ МОЖЕ ДА СТИГНЕ И ТОК НЯМАТЕ ОЩЕ ТРАГНАЛ ЗА ХИГИЕНА ДА МИ ГОВОРИ И ОТ КОГА БИЛ ПО ТИЯ ЗЕМИ СМЕШНИК.ПРОЧЕТИ ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ ДА ВИДИШ НИЕ ОТ КОГА СМЕ ТУКА РЕЗАК!!!!!КАТО СИ ТУРЧИН В ТУРЦИЯ ТИ Е МЯСТОТО НЕ ТУК КАМИКАДЗЕТА!

2015.02.12 | 15:50

51
Аре не бъдете нагли вървете в турция да си го учите
GEorgi

2013.06.11 | 16:47

47
maikavi tursko ciganska kak 6e govori6 na turski we nevernici
Tur4ina

2013.06.16 | 21:52

50
Duhai ve kalpav....ne zabraviai che moite pradqdovci v prodaljenie na 500 godini sa obladavali vashite jeni....za golemite bulgari li se s4itate????90% ot vsichki vi ste s TURSKA jilka v rodata........
BELLA DONNA

2013.06.11 | 16:49

49
S udovolstvie shte mu pomaham na izprashtane kym rodinata mu_Turtsiq! Ofitsialen ezik v Bylgariq e bylgarskiqt i e nedopostimo deputat ot bylgarskiq parlament da govori na drug ezik! Drug e vyprosyt koi e maichiniqt mu ezik,tyi kato e zabravil pomashkite si koreni :)
Ерсел

2011.10.17 | 17:58

22
аз не мога да разбера Българския народ защо се делим на цигани,турци и така нататък ,хора не ли разбирате всичко е политика Доган си плаши турското население да гласуват за дпс.Турчина,циганина и те жители на България.С циганите проблема е голям защото самото Българско правителство им дава авантажи под форма такси за вода,ел.ен. и така нататък.Да бъдем единни с уважение на всеки Български гражданин.

2013.06.11 | 16:48

48
В голяма грешка си, изобщо не плаши турците,те с удоволствие гласуват за него,защото ни мразят нас българите,служил съм 2год. с турци,има и добряци,но има и големи гадини!
Ghost

2013.06.10 | 00:20

46
Egati nagliq Turchin.taka e ,mnogo e lesno da pluesh horata kato razbirash ,che ot nikude ne si jelan ,nito ot bulgari nito ot Ankara ,daje i turski ne mojete da govorite kamo li za bulgarski-negramotni selqci.Tova za higiena ne mi govori ,celiqt svqt znae kakvi mazni kopeleta ste ,a za voini izobshto ,shepa hora na vruh Shipka sa vi napravili smeshni kabriolet tup ,tiho ,che da ne vi posochim putq za Mozambik
gojko

2013.06.03 | 15:53

37
Щом си Роден в България и живееш тук си длъжен да говориш Български език иначе си неграмотен простак
avstriecs

2013.06.09 | 22:43

45
a bre vie v bg bilgariliste ako nesme nie navas vi se ebalo mamata...... poglednete malko na strani i togava rasijdavayte

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини