Сериозна остава обстановката в Североизточна България, валежите продължават

  • 31 декември 2014 14:18

  • 4267
  • 1
Сериозна остава обстановката в Североизточна България, валежите продължават
© Булфото

Отменено е бедственото положение в Монтанско и Враца.

Към момента е нормална обстановката в област Монтана, отменено е бедственото положение в трите общини - Лом, Медковец и Якимово, обясни пред „Фокус" Ивайло Петров, областен управител на Монтана. Той посочи, че бедственото положение в трите общини е отменено още вчера вечерта.

„В община Вълчедръм, между селата Септемврийци и Мадан, е необходимо да се разшири все още пътя, работи се в този участък", каза областният управител. Поддържа се и пътя през прохода „Петрохан".

Отменено е и бедственото положение в Област Враца. Всички пътища на територията на областта са отворени и почистени, възобновено е движението по междуселищните пътища от Републиканската пътна мрежа, като действията на Областно пътно управление - Враца продължават в случай на нови валежи, силен вятър и снегонавявания. Това съобщиха от Областна администрация - Враца.

При промяна в климатичните условия и възникване на нова опасност от бедствие Областният съвет за сигурност и Щабът за изпълнение на Областния план за защита при бедствия продължава да действа при непрекъснат режим на работа.

"В момента най-сериозна е обстановката в Североизточна България - в района на Шумен, Разград, Добрич". Това каза Георги Златев от дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура" към Агенция „Пътна инфраструктура".

„Там имаме отново започнал снеговалеж, придружен със силен вятър, който създава предпоставки за снегонавявания", заяви той и добави, че поради тази причина превантивно е ограничено движението на тежкотоварни автомобили в участъка между Шумен и Разград.

„Екипите работят, но за съжаление, веднага след като преминат машините, се образуват отново т. нар. „снежни езици", които са предпоставка за пътнотранспортни произшествия", обясни той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4267 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
mimi

2014.12.31 | 16:59

1
$ 50 безплатен истински пари на PokerStars в този линк: http://bit.ly/1zAZ3OJ (Не е необходим депозит !!!)

Добави коментар

Водещи новини