Пътната обстановка се нормализира

  • 31 декември 2014 10:31

  • 1104
  • 1
Пътната обстановка се нормализира
© Getty Images/Guliver

Пътната обстановка в Северозападна България се нормализира. Вчера и онзи ден там имаше сериозни затруднения. Нашите екипи са отворили първокласната и второкласната пътна мрежа и днес само малка част от третокласните пътища остава да бъдат уширени, така че да се пропуска по тях движението. Това каза Георги Златев от дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура" към Агенция „Пътна инфраструктура" пред Дарик.

Отпадна и ограничението за движение на товарните автомобили от област Силистра с вериги, така че обстановката се нормализира, допълни той.

„Въпреки това, поради очакваните ниски температури в страната от минус 15 - минус 18 градуса, се извършва превантивна обработка на пътищата със сол и калциев хлорид, така че да не се допусне заледяване. Въпреки това призоваваме гражданите да пътуват с подготвени автомобили, със зимни гуми и със съобразена скорост с пътните условия", посочи Златев.
 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1104 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
1

2014.12.31 | 11:14

1
Ако бяха почистени канавките от храсти 90% от навяването нямаше да го има.А машините с които се почиства дават предпоставка за образуване на по големи преспи.

Добави коментар

Водещи новини