Преспи затрудняват движението в Ловеч, Априлци и Троян

  • 29 декември 2014 17:56

  • 2794
  • 1
Преспи затрудняват движението в Ловеч, Априлци и Троян
© Булфото (архив)

Снегонавявания, преспи и ограничена видимост затрудняват движението в общините Ловеч, Априлци и Троян, съобщи за БТА  директорът на Областното пътно управление в Ловеч Георги Грозданов.

По думите му пътят Деветаки - Брестово е затворен за движение. Затворен остава и проходът Троян - Кърнаре. Въведено е ограничение за движение на тежкотоварни автомобили над 12 тона по пътя Плевен - Ловеч.

Кметът на община Ловеч Минчо Казанджиев е потърсил съдействие от "ДАИ" - Ловеч, за да спират тежкотоварните автомобили, идващи от Троян, още на входа на Ловеч, за да се предотвратят евентуални произшествия.

В момента в областта 78 машини почистват републиканската пътна мрежа, добави Грозданов.

По-рано днес от община Ловеч препоръчаха пътуващите в посока селата Горан и Владиня да използват обходни маршрути поради  снегонавявания.

От електроразпределителното дружество заявиха за БТА, че аварийни групи продължават да отстраняват авариите в селата  Славяни, Слатина, Лисец, Баховица и части от град Ловеч.

Днес скоростта на вятъра и достигнала 15 метра в секунда, а снежната покривка в Ловеч в момента е 17 см. На места в областта е над 20 см, заявиха от хидрометеорологичната станция в Ловеч.

Областният управител на Ловеч Мадлена Бояджиева съобщи, че няма бедстващи хора в областта.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2794 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
!

2014.12.30 | 18:51

1
От Плевен до Ловеч, днес между 08,30 ч. и 10,00 ч., не видях нито един снегорин господа кметови, най-вече ти Минчооооо. Кога? Кога ще ни "освободиш" от кошмарните 12 години кметуване? И моля те, вземи и "баща си", феодала от Микре.

Добави коментар

Водещи новини