Ядосани пътници блокираха жп гара

  • 15 декември 2014 21:06

  • 2193
  • 2
Ядосани пътници блокираха жп гара
©

Ядосани пътници блокираха жп гарата в столичния квартал Горна Баня, след като видяха, че няма да могат да се поберат в оскъдния брой вагони на влака София – Перник, съобщиха от БДЖ.

Тази вечер движението на влаковете на гарата в Горна Баня беше спряно, на мястото на протеста бяха изпратени екипи на полицията.

Оказа се, че от днес влаковете за Перник се движат по ново разписание, което предвижда въпросната композиция да се движи мотриса от 4 вагона. Оказало се, че в този състав на влака не могат да се съберат всички пътници.

От БДЖ уверяват, че от утре ще бъде възстановено старото положение и мотрисата ще е поне от пет вагона. Наложеното изменение в плана за композиране е поради катастрофата на друга мотриса на гара Мурсалево от преди няколко дни, обясняват още от дружеството.

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета разпореди на ръководството на държавния железопътен превозвач да бъде създадена необходимата организация за нормалното влаково движение в района на жп гара Горна баня.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2193 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Дааа

2014.12.16 | 09:48

1
Гербаджиите искат да ликвидират БДЖ. За това го правят! Престъпници.

2014.12.16 | 09:49

2
Искат ама не могат. Трябва да взимат доста уроци от БСП, ДПС и АТАКЛЪ!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини