Бойко Борисов и Вежди Рашидов стават почетни членове на съюза на художниците

  • 07 октомври 2011 17:43

  • 1152
  • 1
Бойко Борисов и Вежди Рашидов стават почетни членове на съюза на художниците
©

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и министърът на културата Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко ще бъдат избрани за почетни членове на Съюза на българските художници (СБХ), съобщи пресслужбата на Министерски съвет. Те са заслужили тази чест с "огромния им принос за разрешаването на казуса със сградата на ул. "Шипка" 6".

Церемонията, на която двамата ще получат званието, ще се състои в понеделник (10 октомври). От СБХ определят като историческо решението на МС за собствеността на сградата. С него кабинетът прехвърли безвъзмездно правото на собственост върху галерията на столичната ул. "Шипка" 6 на сдружение "Съюз на българските художници".

Като компенсация СУ "Св. Климент Охридски", който претендира, че зданието е негово, защото е построено с дарения от братята Христо и Евлоги Георгиеви, получи сградата на бившия механотехникум на бул. "Александър Стамболийски" 82 в София.

"Ценим искрено позицията, отношението и волята ви при вземането на това съдбоносно за нас решение. Знаем, че без упоритите ви усилия това нямаше да се случи, затова чрез удостояването ви със званието "Почетен член на СБХ" искаме да изразим своята най-голяма признателност", се посочва в благодарственото писмо от СБХ до Борисов и Рашидов.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1152 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Levski

2011.10.07 | 18:30

1
Цигани

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини